BEZGLUTENSKA TORTA SA JABUKAMA: Po receptu DŽejmija Olivera, jednostavan slatkiš za sve prilike
Torta sa jabukama po receptu Džejmija Olivera je aromatična i prepuna ukusa.
Sastojci:
- 225 g putera, sobne temperature, isečenog na kockice, plus dodatak za podmazivanje
- 450 g jabuka, grubo iseckanih
- 200 g urmi
- 100 g suvog grožđa
- 4 velika jajeta, izlupana
- 150 g brašna bez glutena, plus jedna kašičica
- 100 g mlevenih badema
- 1½ kašike praška za pecivo bez glutena
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- ½ kašičice mlevenog đumbira
- 1 prstohvat muskatnog oraščića
- 2 kašike oraha
- 2 kašike smeđeg sitnog šećera
Priprema:
Kako biste napravili ovu tortu zagrejte rernu na 180°. Podmažite dno okruglog kalupa za torte prečnika 23 cm i obložiti papirom za pečenje. Maslac isecite na kockice, a jabuke grubo iseckajte. Stavite jabuke i puter u blender sa urmama i polovinom suvog grožđa i blendirajte dok se ne sjedine.
Umutite jaja i jednu trećinu umešajte u činiju sa mešavinom jabuka. U posebnoj posudi pomešajte brašno, bademe, prašak za pecivo, cimet i đumbir. Narendajte muskatni oraščić. Dodajte trećinu u mešavinu jabuka i izmešajte, a zatim nastavite sa dodavanjem i mešanjem mešavine jaja i brašna u naizmeničnim serijama dok se sve ne pomeša.
Završite tako što ćete da umešate preostalo suvo grožđe, pa sipajte u pripremljen kalup za torte. Pomešajte orahe, smeđi šećer i dodatnu kašičicu bezglutenskog brašna u činiji i razbacajte po torti.
Pecite 50 do 60 minuta, dok ne porumeni i ne bude pečena. Ostavite tortu da se hladi u kalupu 10 minuta pre nego što ga prebacite na rešetku da se potpuno ohladi. Premažite je šlagom i uživajte.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
LAGANA I KREMASTA: Puslica torta, starinska poslastica sa kojom nema greške
13. 01. 2025. u 13:00Novosti online
RECEPT ZA ČUVENU ROZEN TORTU: Poslastica koja odoleva vremenu - SAvršen slatkiš za Badnje veče
05. 01. 2025. u 15:00Novosti online
PESAK TORTA - DOSTOJNA SVAKE PRAZNIČNE TRPEZE: Slatka i neodoljiva, a sprema se brzo, lako i bez pečenja
24. 12. 2024. u 11:00Novosti online
FENOMENALNA ČUPAVAC TORTA: Kremasta, sočna, ne peče se i pravi očas posla (VIDEO)
22. 12. 2024. u 15:00
VELIKA POBEDA RUSA U ČASOVOM JARU: "Izbačeni su, u toku čišćenje stambenih zgrada"
ORUŽANE snage Ruske Federacije izbacile su ukrajinske trupe sa teritorije fabrike vatrostalnih materijala u Časovom Jaru, a neprijatelj je potisnut u privatni sektor. U toku je čišćenje stambenih zgrada u gradu, izjavio je savetnik predsednika DNR-a Igor Kimakovski.
14. 01. 2025. u 10:56
HRVATSKI STRUČNjAK: Poštovanje do neba "Er Srbiji", a vama nesposobnim ološima u Hrvatskoj - sram vas bilo
HRVATSKA ima bitno više avio-putnika nego Srbija. Međutim, Er Srbija je potpuno dominantna u regionu, piše hrvatski vazduhoplovni analitičar i stručnjak Alen Šćurić sa regionalnog portala "Zamaaero", čiji tekst prenosimo u celosti.
14. 01. 2025. u 11:38
OD KOLEGA IZ "POTERE", SAMO MEMED: Zašto "tragači" nisu bili na sahrani?
MILORAD Milinković preminuo je u 60. godini na Božić, u crkvi u Jabukovcu gde je pratio liturgiju.
13. 01. 2025. u 20:59
Komentari (0)