BRZINSKI RECEPT ZA PLAZMA TORTU: Predlažemo vam da probate recept koja uspeva bukvalno svima

Jovana Vasić

19. 01. 2025. u 11:00

Za njenu pripremu će vam biti potrebno manje od sat vremena, a super je predlog ako vam je potrebna torta za Svetog Jovana.

БРЗИНСКИ РЕЦЕПТ ЗА ПЛАЗМА ТОРТУ: Предлажемо вам да пробате рецепт која успева буквално свима

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 400 g mlevenog plazma keksa
  • 150 g putera
  • 50 ml soka od pomorandže

Za fil:

  • 100 g putera
  • 2 jajeta
  • 100 g šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • 100 g skroba
  • 600 ml mleka
  • 200 g bele čokolade (može i nutela)

Priprema:

Plazmu pomešajte sa puterom koji ste istopili, pa sipajte i sok od pomorandže. Sve dobro sjedinite i pola smese utisnite u kalup. Dobro pritisnite i stavite u frižider da se ohladi dok pravite fil. U šerpu sipajte mleko, šećer i vanilin šećer i sve lepo promešajte. Zatim dodajte skrob i umućena jaja, pa sve dobro sjedinite tako da nema grudvica. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. U vruć fil dodajte puter i čokoladu i mešajte dok se ne otope. Sipajte fil preko plazme. Preko pospite plazmom koja je preostala, pa prelijte mlekom (100 ml) i stavite u frižider na pola sata.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Publika izviždala Novaka Đokovića posle meča