RECEPT ZA ČUVENE PADOBRANCE: Slatkiš koji je obeležio svačije detinjstvo
Budući da za njegovu pripremu nije potrebno mnogo skupih sastojaka, često je bio izbor naših baka, naročito tokom hladnih zimskih dana. Poznati su po svojoj laganoj i kremastoj teksturi, ali i postupku pripreme koja ne zahteva mnogo umeća niti vremena.

Foto: Printskrin/kuhinja zaposlene žene
Sastojci:
za testo:
- 3 belanceta
- 300 g šećera
- 300 g mlevenih oraha
- sok od limuna
Za fil:
- 3 žumanceta
- 3 kašike šećera u prahu
- 125 g putera
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Umutiti belanca, postepeno dodajući šećer u prahu i limun dok se ne dobije čvrst sneg. Dodati mlevene orahe i sjediniti varjačom, nikako mikserom, da ne spadnu.
Na pleh obložen papirom za pečenje stavljati kašičicom smesu. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 150 °C oko 20-25 minuta.
Fil: U činiji dobro umutite žumanca sa šećerom u prahu, pa dodajte omekšali puter i čokoladu koju ste otopili na pari. Ohlađene puslice filujte kremom i spajajte po dve, kao što se radi za vanilice. Potrebno je da padobranci malo odstoje pre služenja, da bi malo omekšali.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SPREMITE ŠAMPITU: Najkremastiji kolač, koji budi nostalgiju na dane detinjstva
07. 01. 2025. u 14:00Novosti online

KAPUĆINO KOCKE: Jednostavan kolač koji se topi u ustima (VIDEO)
02. 01. 2025. u 11:00Novosti online

KOLAČ SA MAKOM I KARAMEL KREMOM: Probajte nešto jednostavno, a drugačije
01. 01. 2025. u 19:00Novosti online

POSNE RUSKE KAPE: Neodoljiva kombinacija kokosa i čokolade, koji se tope pri svakom zalogaju
31. 12. 2024. u 11:00Novosti online

PUTIN OTKRIO ZASTRAŠUJUĆE DETALjE O "OREŠNIKU" Bojeva glava izdržava temperaturu kao na Suncu
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je da bojeve glave hipersoničnog sistema "orešnik" mogu da izdrže ekstremne temperature, uporedive sa temperaturom na površini Sunca.
21. 02. 2025. u 14:16

NOVINARIMA REKLA SAMO OVU REČENICU: Bivša gradonačelnica Niša sa lisicama na rukama sprovedena u zgradu UKP-a u Nišu (FOTO/VIDEO)
BIVŠA gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, koja je danas privedena u velikoj akciji policije protiv korupcije, sa lisicama na rukama dovedena je u zgradu Uprave kriminalističke policije u Nišu.
21. 02. 2025. u 13:38

VELjKOVA BIVŠA - POZNATA NOVINARKA: Uzela prezime Ražnatović, on je ostavio nakon dva meseca
VELjKO Ražnatović godinama je u srećnom braku sa nekadašnjom košarkašicom Bogdanom sa kojom je dobio i troje dece, no, s vremena na vreme, pokrene se priča i o njegovim bivšim izabranicama.
21. 02. 2025. u 19:34
Komentari (0)