ČOKOLADNA TRILOGIJA: Fenomenalna torta sa tri vrste čokolade
Verujemo da niko ne može da odoli tortama od čokolade.

Printscreen/Youtube/Cookist Wow
Sastojci:
Za podlogu:
- 4 jajeta
- 150 g šećera u prahu
- 2 kašike kakaoa
- 2 kašike krompirovog skroba
Za fil:
- 20 g listova želatina
- 6 žumanaca
- 50 g šećera
- 500 ml mleka
- ekstrakt vanile
- 100 g bele čokolade
- 100 g crne čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- 640 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
- Čokoladne mrvice
Priprema:
Odvojite belanca i žumanca. Belanca umutite u čvrst sneg sa 100 g šećera u prahu. Žumanca umutite sa preostalim šećerom dok ne dobijete penastu smesu. Špatulom lagano umešajte umućena belanca u smesu od žumanaca. Dodajte kakao i krompirov skrob i promešajte da se sjedini. Pripremljenu smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i poravnajte špatulom. Prebacite u rernu i pecite na 200 °C 10 minuta. Ispečenu koru za tortu stavite na dasku za sečenje i, uz pomoć kalupa za čizkejk, isecite krug prečnika 24 cm. Prebacite dobijenu koru u kalup za tortu.
U činiju stavite listiće želatina i sipajte vodu. Ostavite na stranu nekoliko minuta. Dodajte žumanca, šećer, mleko i ekstrakt vanile u šerpu i sjedinite. Dodajte želatin dobro oceđen i dobro promešajte dok ne dobijete fil odgovarajuće gustine. Zatim podelite na tri dela. Belu čokoladu otopiti i sipati u prvu trećinu smese. Mešajte da se sjedini. Ponovite postupak sa crnom i mlečnom čokoladom. Pustite da se filovi potpuno ohlade u frižideru.
Umutite slatku pavlaku pa podelite na tri dela. U svaki čokoladni deo umešajte po trećinu šlaga. Preko kore stavite najtamniji fil pa stavite u zamrzivač na 20 minuta. Ponovite postupak sa mlečnom čokoladom. Nakon što prođe, sipajte fil od bele čokolade. Prebacite u frižider na tri sata. Posle tri sata ukrasiti tortu čokoladnim listićima ili čokoladnim mrvicama.
(stvarukusa)
Preporučujemo

BEZGLUTENSKA TORTA SA JABUKAMA: Po receptu Džejmija Olivera, jednostavan slatkiš za sve prilike
14. 01. 2025. u 18:58Novosti online

LAGANA I KREMASTA: Puslica torta, starinska poslastica sa kojom nema greške
13. 01. 2025. u 13:00Novosti online

BANANA SPLIT TORTA: Nepobediva poslastica kou svi obožavaju
09. 01. 2025. u 15:45Novosti online

SPOLjA HRSKAVA, IZNUTRA NEODOLjIVO KREMASTA: Zimska biskvit torta (VIDEO)
11. 01. 2025. u 15:00Novosti online

PORODICE U ŠOKU NAKON ŠTO SU OTVORILE KOVČEGE SA TELIMA: Nove bizarnosti nakon pada aviona u Indiji
SIN žene koja je poginula u padu aviona kompanije Air India izjavio je za Bi-Bi-Si da su u kovčegu s telom njegove majke pronađeni i „drugi ostaci“.
23. 07. 2025. u 16:49

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

NAUČNICI U STRAHU - RIZIK OD NESTANKA: Ada Bojana i Bokokotorski zaliv u opasnosti - more nikada nije bilo takvo
NIVO Jadranskog mora će, prema projekcijama, do kraja veka porasti 35 centimetara (cm), što će ugroziti obalska područja, posebno područje Ade Bojane i delove Bokokotorskog zaliva, navodi se u prošlogodišnjem Nacrtu Nacionalnog plana Crne Gore za prilagođavanje na klimatske promene.
25. 07. 2025. u 08:55
Komentari (0)