POSLASTICA KOJOJ NEĆETE ODOLETI: Ukusni krem od jaja i cimeta
KREM od jaja i cimeta se dugo priprema, ali je prava poslastica kojoj nećete odoleti.

Foto: Shutterstock
Dodaju se i sok od limuna, šećer i vanilin šećer. Ukoliko volite ovakve poslastice, možda ćete želeti da napravite i desert od banana i vanila krema sa keksom. Evo i kako se pravi krem od jaja i cimeta!
Sastojci:
- 1 traka, oko 5 cm limunove kore
- 1 štapić cimeta
- 1/4 kašičice soli
- 160 g šećera
- 8 velikih žumanaca
- 30 g kukuruznog skroba, rastvorenog u 30 ml šolje vode
- 1 vanilin šećer
- mleveni cimet, za ukras
Recept za krem od jaja i cimeta:
Pomešajte mleko sa limunovom koricom, štapićem cimeta i solju u velikoj šerpi. Kuvajte na srednjoj vatri, povremeno mešajući da ne zagori, a zatim sklonite sa vatre.
U međuvremenu, u velikoj posudi otpornoj na toplotu, mikserom umutite šećer sa žumancima na srednjoj brzini, dok ne postanu bleda, oko 4 minuta. Umutite kašu od kukuruznog škroba. Mikserom na maloj brzini postepeno umutite polovinu vrelog mleka.
Vratite mešavinu jaja i mleka u šerpu sa preostalim vrelim mlekom i kuvajte krem na srednje niskoj vatri, neprestano mešajući 10 do 12 minuta, dok smesa ne postane veoma gusta. Umešajte vanilin šećer.
Procedite krem kroz žičanu mrežastu cediljku u veliku činiju i bacite štapić cimeta i limunovu koricu. Pritisnite komad plastične folije direktno na površinu krema i ostavite u frižideru najmanje 8 sati. Ubacite krem u 6 činija, pospite mlevenim cimetom i servirajte.
(stvarukusa.mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

TORTA SA VIŠNjAMA: Za manje od pola sata spremite kremastu poslasticu kojoj nema premca
26. 01. 2025. u 11:00Novosti online

FRANCUSKA KREMPITA SA VIŠNjAMA: Ukus koji se ne zaboravlja lako
01. 02. 2025. u 09:00

PEČENI KOLAČ OD SIRA: Odličan desert u savršenom slatko-slanom spoju
23. 01. 2025. u 16:00Novosti online

RUSI ODBILI PREKID VATRE I GOMILAJU JAKE SNAGE KOD LIMANA: Sprema se velika ofanziva, ništa od mira u narednim mesecima!
JUČE je Moskva odbila mirovni predlog i prekid vatre na 30 dana sa Ukrajinom. Visoki zvaničnici Trampove administracije u poslednjim danima vode razgovore o tome da Vašington možda neće biti u stanju da izdejstvuje prekid vatre između Rusije i Ukrajine u narednim mesecima. Za to vreme, Moskva gomila trupe u Donjeckoj oblasti i sprema se za veliku ofanzivu.
02. 04. 2025. u 14:59

SRBI VIŠE NE MOGU DA PUTUJU BESPLATNO U OVU EVROPSKU ZEMLjU: Treba vam posebna dozvola, evo koliko košta
EVROPSKI državljani koji putuju u Veliku Britaniju od danas moraju imati digitalnu propusnicu za ulazak u zemlju, za koju britanska vlada tvrdi da će poboljšati bezbednost granica.
02. 04. 2025. u 10:16

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)