JEDNOSTAVAN KOLAČ SA AROMOM LIMUNA I DŽEMOM OD JAGODA: Brza priprema, sočan i lagan
KOLAČ sa aromom limuna i džemom od jagoda se brzinski pravi, sočan je i lagan.

foto Printscreen youtube
Sastojci:
- 200 g šećera
- 110 g maslaca
- 30 ml ulja
- 2 jajeta
- 30 ml limunovog soka
- 200 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 100 ml mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Za fil:
- 150 g džema od jagoda
- 2 kašike brašna
Za glazuru:
- 75 g krem sira
- 75 g maslaca
- 120 g šećera u prahu
Pogledajte kako se pravi:
Recept za kolač sa aromom limuna i džemom od jagoda:
Kako biste napravili ovaj kolač koristite tepsiju veličine 20x20 cm. Rernu prethodno zagrejte na 170 stepeni C. U činiju sipajte maslac i šećer, pa mutite mikserom oko 2-3 minuta. Nakon toga sipajte ulje i opet mutite mikserom 2-3 minuta. Ubacite zatim dva jajeta i mutite još minut. Na kraju sve promešajte još jednom lopaticom, a zatim prosejte brašno, pa dodajte prašak za pecivo i promešajte lopaticom. Sipajte zatim mleko, ekstrakt vanile i mutite mikserom 2 minuta. Sipajte limunov sok i dobro promešajte.
Zgrejte džem od jagoda, dodajte mu 2 kašike brašna i dobro promešajte, pa stavite na stranu. Tepsiju obložite papirom za pečenje pa sipajte smesu sa maslacem koju ste prethodno napravili. Rasporedite je po plehu. Odozgo kašikom stavljajte mešavinu džema pa išarajte čačkalicom. Pecite u zagrejanoj rerni oko 30-35 minuta. Nakon toga ostavite kolač da se ohladi.
Umutite glazuru od krem sira, spojite sve sastojke i mutite 3-4 minuta. Ohlađeni kolač izvadite na tanjir i prelijte mešavinom krem sira. Isecite i uživajte.
(stvarukusa.mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PEČENI KOLAČ OD SIRA: Odličan desert u savršenom slatko-slanom spoju
23. 01. 2025. u 16:00Novosti online

RECEPT ZA ČUVENE PADOBRANCE: Slatkiš koji je obeležio svačije detinjstvo
22. 01. 2025. u 14:00Novosti online

BEGUNAC IZ ZATVORA UHVAĆEN POSLE 40 GODINA: Odala ga jedna informacija (FOTO)
MUŠKARAC koji je pobegao iz zatvora u Portoriku pre skoro 40 godina uhapšen je u Floridi, saopštila je policija okruga Li.
09. 03. 2025. u 16:04

VUČIĆ OTKRIO VEZE USAID-A I CRTE: Organizacija "Da smradovi odu" dobijala 190.000 evra, biće još mnogo iznenađenja narednih dana
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obišao je u Kovinu završne radove na gradskom kupalištu ''Šljunkara'' i tom prilikom otkrio da je organizacija USAID plaćala 190 hiljada evra preko CRTE organizaciji koja se zove "Da smradovi odu".
09. 03. 2025. u 11:56 >> 13:15

NISU ZDRAVE ZA SVE: Ko ne bi smeo da jede sardine
NUTRICIONISTI naglašavaju koliko je sardina korisna za zdravlje i da bi bilo dobro da se barem 2 puta nedeljno nađe na trpezi.
11. 03. 2025. u 13:33
Komentari (0)