SOČNO KREMASTO UŽIVANJE: Rozen torta sa makom i belom čokoladom

Новости онлине

08. 02. 2025. u 10:00

Uživajte u ovoj kremastoj rozen torti sa makom i belom čokoladom!

СОЧНО КРЕМАСТО УЖИВАЊЕ: Розен торта са маком и белом чоколадом

Foto Shutterstock

Sastojci:

kupovne Rozen kore – 1 pakovanje, oko 8-10 kora

Fil sa makom:

500 ml mleka
150 g šećera
150 g mlevenog maka
2 kašike griza
1 kašičica ekstrakta vanile
100 g putera

Fil sa belom čokoladom:

500 ml mleka
150 g bele čokolade
2 kašike gustina (skrob)
100 g šećera
100 g putera

Glazura:

150 g bele čokolade
3 kašike ulja

Foto Shutterstock

Priprema rozen torte:

Fil sa makom: U šerpu sipati mleko i šećer, pa zagrejati do ključanja. Dodati mleveni mak i kuvati na laganoj vatri 2-3 minuta. Umutiti griz sa malo hladnog mleka i dodati u mak, uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Dodati vanilu i puter, mešati dok se ne otopi i sjedini. Ostaviti da se malo prohladi.

Fil sa belom čokoladom: U 400 ml mleka staviti šećer i zagrejati do ključanja. U preostalih 100 ml mleka razmutiti gustin i sipati u ključalo mleko. Kuvati dok se ne zgusne. Dodati belu čokoladu i mešati dok se ne otopi. Skloniti sa vatre i umešati puter dok ne postane glatko.

Slaganje torte: Na tacnu staviti prvu Rozen koru i premazati tankim slojem fila sa makom. Pokriti sledećom korom, pa naneti fil sa belom čokoladom. Nastaviti naizmenično dok se ne potroše svi sastojci, završavajući sa korom.

Saveti:

- Ostaviti tortu u frižideru najmanje 6 sati, najbolje preko noći, da se lepo stegne.
- Možete dodati malo ruma ili limunove korice u fil za dodatni šmek.
- Seći oštim nožem zagrejanim u vreloj vodi da bi parčići bili uredni.

Glazura: Otopiti belu čokoladu sa uljem na pari ili u mikrotalasnoj. Preliti preko poslednje kore i lepo poravnati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OD VOĐE ULTRASA DO PREDSEDNIKA: Bivši navijač i veliki ljubitelj Srbije postaje predsednik Rumunije?