VAZDUŠASTE, MEKANE, PRAVE SE BRZO I LAKO: Turske kape - Kolač za koji su vam dovoljna dva jaja
Turske kape su neodoljivo vazdušaste i mekane, a nije ih uopšte komplikovano napraviti! Uglavnom i sve namirnice uvek imate u kuhinji, te ovaj kolač začas može da se nađe na vašoj trpezi. Svako ko je probao ovaj kolač, oduševio se ukusom.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 jaja
- 1 kvasac
- prašak za pecivo
- 250 ml ulja
- 500 g brašna
- 250 ml hladnog mleka
- 3 kašike kakao praha
Preliv:
- 5 kesica vanilin šećera
- litar vode
- 3 čaše šećera
Priprema:
Umutite jaja, ulje i mleko, pa umesite sa oko 300 grama brašna, praškom za pecivo i kvascem. Prepolovite smesu i umešajte kakao u jednu polovinu. Posle postepeno dodajte brašno u oba dela.
Ostavite da naraste na toplom. Potom isecite na komadiće oba dela, pa ih valjajte po stolu prstima i motajte - najpre spiralno, a onda i u krug.
Ne treba da podmazujete tepsiju. Pecite na 200 stepeni dok ne porumene.
Za to vreme stavite da se kuva preliv oko pet minuta, pa zatim zalijte kolač dok je još topao (ne sme da bude vreo).
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PEČENI KOLAČ OD SIRA: Odličan desert u savršenom slatko-slanom spoju
23. 01. 2025. u 16:00Novosti online

LAVA KOLAČ: Savršena čokoladna poslastica koja krije najukusnije iznenađenje (VIDEO)
08. 01. 2025. u 18:18Novosti online

KAPUĆINO KOCKE: Jednostavan kolač koji se topi u ustima (VIDEO)
02. 01. 2025. u 11:00Novosti online

BIVŠI AMERIČKI GENERAL O SPORAZUMU: Trampov plan je da se Ukrajina preda Rusiji
BIVŠI komandant američke vojske u Evropi, penzionisani general Ben Hodžes, izjavio je da Trampov plan za mir u Ukrajini znači njenu „predaju“ Rusiji.
18. 03. 2025. u 11:53

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

MARŠALOVA POSLEDNjA ŽELjA Unuk Joška otkrio: Tito bi živeo još najmanje PET godina da nije doneo jednu odluku
DOŽIVOTNI predsednik SFRJ Josip Broz Tito živeo bi još najmanje nekoliko godina da je pristao da mu slovenački doktori odseku nogu koju je već zahvatila gangrena.
18. 03. 2025. u 08:56
Komentari (0)