ČOKOLADNI SAN: Recept za fantastičan kolač koji je toliko sočan da neće dočekati jutro
Kolač čokoladni san se topi u ustima i ne mora da se peče.

Foto: Printscreen/Youtube
Sastojci:
Sloj kore:
- 400 g mlevenog čokoladnog keksa
- 6 kašika putera, rastopljenog
Za fil sa sirom:
- 340 g krem sira, sobne temperature
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 60 g šećera u prahu
- 230 g hladnog umućenog šlaga
Za fil sa čokoladnim pudingom:
- 230 g instant čokoladnog pudinga
- 460 ml hladnog punomasnog mleka
Za ukras:
- 230 g umućenog šlaga
Priprema:
Kako biste napravili ovaj kolač prvo pripremite koru. Pomešajte mleveni keks sa rastopljenim puterom i dobro izmešajte, pa utisnite na dno tepsije, ravnomerno da napravite koru. Ostavite u frižideru dok pripremate fil od sira.
Za fil od sira u velikoj činiji umutite krem sir sa vanilinim ekstraktom i šećerom u prahu. Umešajte hladan šlag. Ravnomerno i pažljivo rasporedite preko kore. Ostavite u frižideru dok pripremate sloj od pudinga.
Za puding fil u činiji umutite mešavinu pudinga i mleko dok se puding ne zgusne. Ravnomerno rasporedite čokoladni puding preko sloja od sira. Stavite u frižider dok se puding ne stegne.
Na vrh stavite hladan šlag kao završni sloj, a zatim ohladite najmanje 2 sata i držite na hladnom do serviranja. Uživajte!
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

VAZDUŠASTE, MEKANE, PRAVE SE BRZO I LAKO: Turske kape - Kolač za koji su vam dovoljna dva jaja
11. 02. 2025. u 15:50Jovana Vasić

SPREMITE ŠAMPITU: Najkremastiji kolač, koji budi nostalgiju na dane detinjstva
07. 01. 2025. u 14:00Novosti online

KAPUĆINO KOCKE: Jednostavan kolač koji se topi u ustima (VIDEO)
02. 01. 2025. u 11:00Novosti online

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)