TIRAMISU KUGLICE: Italijanska poslastica na drugačiji način

Jovana Vasić

13. 02. 2025. u 15:00

Tiramisu kuglice još bolje nego kolač, izvrsne za druženja i proslave.

ТИРАМИСУ КУГЛИЦЕ: Италијанска посластица на другачији начин

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 120 g slatke pavlake
  • 1 kašika espreso praha
  • 510 g komadića bele čokolade, podeljeno
  • 60 g krem sira
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 kašike ulja, podeljeno
  • 30 g crne čokolade
  • 170 g čokoladnih dugmića
  • 2 piškote, zgnječene
  • 2 kašike nezaslađenog kakao praha

Priprema:

Kako biste napravili ove kuglice, u loncu na srednjoj vatri zagrejte pavlaku i espreso dok se oko ivica ne stvore mehurići. Pustite da se ohladi 10 minuta. Stavite 470 g komadića bele čokolade u veliku posudu. Koristeći sitno sito, procedite krem koji ste napravili preko čokoladnih komadića.

Čokoladu sa kremom otopite na pari, stalo mešajući. Skinite sa vatre i mešajte dok smesa ne postane glatka. Dodajte krem sir i so i umutite da se sjedini. Pokrijte i stavite u frižider dok se ne stegne, najmanje 2 sata ili preko noći.

Razvaljajte smesu u loptice, tako da svaku lopticu napravite od jedne supene kašike smese. Ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Zamrznite dok ne postanu čvrst, najmanje 30 minuta ili preko noći.

Otopite na pari preostale komadiće bele čokolade i jednu kašiku ulja. Ubacite jednu lopticu u otopljenu čokoladu i vratite u pleh za pečenje. Odozgo pospite rendanom crnom čokoladom. Na isti način otopite crni čokoladne dugmiće, pa preostale loptice umočite u crnu čokoladu i pospite izmrvljenim piškotama.

Po želji neke od kuglica samo uvaljajte u kakao prah. Ostavite kuglice u frižideru dok ne postanu čvrste, najmanje 30 minuta ili preko noći.

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENAĐEN SAM: Alkaraz posle mečeva sa Srbima