ČOKOLADNE LEDENE KOCKE: Čokoladnija i ukusnija verzija poznate poslastice
Isprobajte i recept za mediteranske skroz čokoladne ledene kocke kakve Grci prave, a koje ćete u slast pojesti.

Foto: Printskrin Youtube
Recept je toliko jednostavan da ne postoji šansa da ne uspe, a ljubitelji slatkiša će definitivno biti oduševljeni. Podloga je keks, a fil za ovaj kolač se razlikuje od originalnog. Lakše se pravi i ne mora da se kuva, a dosta podseća na onaj koji se koristi za čizkejk.
Sastojci:
- 250 g mlevenog kakao keksa
- 100 g putera
- 400 g čokolade
- 200 g krem sira
- 300 ml slatke pavlake
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 2-3 kašike ulja
Priprema:
U mleveni keks dodajte istopljeni puter, pa sjedinite smesu. Sipajte u kalup koji ste obložili providnom folijom i lepo utisnite. Ostavite u frižideru dok napravite fil. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa dodajte u krem sir i mutite dok ne dobijete penastu teksturu. Sipajte preko keksa i stavite u frižider na pola sata. Istopite čokoladu sa uljem, pa prelijte glazuru preko fila i vratite u frižider da se stegne. Ako želite ukrasite kokosom.
(stvarukusa)
Preporučujemo

VAJKREM KOLAČ: Nema kremastijeg i ukusnijeg, topi se u ustima (VIDEO)
16. 02. 2025. u 12:00Novosti online

PEČENI KOLAČ OD SIRA: Odličan desert u savršenom slatko-slanom spoju
23. 01. 2025. u 16:00Novosti online

DODIK ŽESTOKO UDARIO NA STANIVUKOVIĆA: Dokle ćeš biti poltron najgore vrste?
PREDSEDNIK Milorad Dodik upitao je danas gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića "dokle će biti poltron najgore vrste koji se svakodnevno dodvorava Sarajevu, a optužuje Republiku Srpsku".
21. 08. 2025. u 19:40

"SRAM VAS BILO ZA SVE ŠTO RADITE" Vučić sa prezirom odgovorio Žaklini Tatalović na dobacivanja i upadice
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na upadice i dobacivanja novinarki N1 Žaklini Tatalović.
17. 08. 2025. u 14:28

Da li je ona najzgodnija voditeljka na RTS-u? Objavila fotke u bikiniju sa plaže
VODITELjKA Dragana Kosjerina privlači pažnju svojim atraktivnim izgledom gde god se pojavi.
22. 08. 2025. u 13:24
Komentari (0)