ČOKOLADNE LEDENE KOCKE: Čokoladnija i ukusnija verzija poznate poslastice
Isprobajte i recept za mediteranske skroz čokoladne ledene kocke kakve Grci prave, a koje ćete u slast pojesti.

Foto: Printskrin Youtube
Recept je toliko jednostavan da ne postoji šansa da ne uspe, a ljubitelji slatkiša će definitivno biti oduševljeni. Podloga je keks, a fil za ovaj kolač se razlikuje od originalnog. Lakše se pravi i ne mora da se kuva, a dosta podseća na onaj koji se koristi za čizkejk.
Sastojci:
- 250 g mlevenog kakao keksa
- 100 g putera
- 400 g čokolade
- 200 g krem sira
- 300 ml slatke pavlake
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 2-3 kašike ulja
Priprema:
U mleveni keks dodajte istopljeni puter, pa sjedinite smesu. Sipajte u kalup koji ste obložili providnom folijom i lepo utisnite. Ostavite u frižideru dok napravite fil. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa dodajte u krem sir i mutite dok ne dobijete penastu teksturu. Sipajte preko keksa i stavite u frižider na pola sata. Istopite čokoladu sa uljem, pa prelijte glazuru preko fila i vratite u frižider da se stegne. Ako želite ukrasite kokosom.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

VAJKREM KOLAČ: Nema kremastijeg i ukusnijeg, topi se u ustima (VIDEO)
16. 02. 2025. u 12:00Novosti online

PEČENI KOLAČ OD SIRA: Odličan desert u savršenom slatko-slanom spoju
23. 01. 2025. u 16:00Novosti online

AMERIČKI VOJNICI PRONAĐENI MRTVI NA GRANICI SA BELORUSIJOM: Nestali tokom vežbe, uzbuna u NATO
ČETIRI američka vojnika koja su nestala tokom NATO vežbi u Litvaniji su poginula, javio je portal LRT (Litvanska radio-televizija), pozivajući se na izvore.
26. 03. 2025. u 17:16

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

ŠTA SE DEŠAVA? Jezero ponovo počelo da "guta" vodu
OVAJ nekontrolisani ispust nema kapije i aktivira se automatski kada nivo vode pređe visinu ulaza.
26. 03. 2025. u 20:29
Komentari (0)