KOLAČ MEDENO SRCE: Fenomenalna posna poslastica, koja će vas osvojiti na prvi zalogaj
Laka i brza priprema od malo sastojaka, a rezultat – kao da ste vrhunski poslastičar!

Foto: Jutjub/Printskrin/ Arijeva kuhinja
Sastojci:
- 2 čaše brašna
- 1,5 čaša mleka
- 1,5 čaša šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kesice mlevenog cimeta
- džem od kajsije po ukusu
Za glazuru:
- 2 kašike ulja
- 200 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Sipajte u duboku činiju mleko, pa mu dodajte šećer i mešajte dok se šećer ne otopi.
Potom, malo po malo, dodajte brašno prethodno pomešano sa cimetom i praškom za pecivo, pa mešajte dok ne razbijete gromuljice.
Sipajte polovinu smese u pleh obložen pek-papirom, pa stavite da se zapeče na 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Potom izvadite, namažite džemom od kajsija, pa prelijte drugom polovinom smese i vratite da se peče još 20 minuta.
Izvadite iz rerne i ostavite da se malo prohladi.
Prelijte glazurom od čokolade otopljene s dve kašike ulja.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

LAKO I BRZO SE SPREMA: Najlepši čokoladni brauni sa pomorandžom
07. 02. 2025. u 15:00

RECEPT ZA ČUVENE PADOBRANCE: Slatkiš koji je obeležio svačije detinjstvo
22. 01. 2025. u 14:00Novosti online

AMERIČKI VOJNICI PRONAĐENI MRTVI NA GRANICI SA BELORUSIJOM: Nestali tokom vežbe, uzbuna u NATO
ČETIRI američka vojnika koja su nestala tokom NATO vežbi u Litvaniji su poginula, javio je portal LRT (Litvanska radio-televizija), pozivajući se na izvore.
26. 03. 2025. u 17:16

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

ŠTA SE DEŠAVA? Jezero ponovo počelo da "guta" vodu
OVAJ nekontrolisani ispust nema kapije i aktivira se automatski kada nivo vode pređe visinu ulaza.
26. 03. 2025. u 20:29
Komentari (0)