KOLAČ MEDENO SRCE: Fenomenalna posna poslastica, koja će vas osvojiti na prvi zalogaj

Jovana Vasić

25. 02. 2025. u 15:00

Laka i brza priprema od malo sastojaka, a rezultat – kao da ste vrhunski poslastičar!

КОЛАЧ МЕДЕНО СРЦЕ: Феноменална посна посластица, која ће вас освојити на први залогај

Foto: Jutjub/Printskrin/ Arijeva kuhinja

Sastojci:

  • 2 čaše brašna
  • 1,5 čaša mleka
  • 1,5 čaša šećera
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kesice mlevenog cimeta
  • džem od kajsije po ukusu

Za glazuru:

  • 2 kašike ulja
  • 200 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Sipajte u duboku činiju mleko, pa mu dodajte šećer i mešajte dok se šećer ne otopi.
Potom, malo po malo, dodajte brašno prethodno pomešano sa cimetom i praškom za pecivo, pa mešajte dok ne razbijete gromuljice.
Sipajte polovinu smese u pleh obložen pek-papirom, pa stavite da se zapeče na 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Potom izvadite, namažite džemom od kajsija, pa prelijte drugom polovinom smese i vratite da se peče još 20 minuta.
Izvadite iz rerne i ostavite da se malo prohladi.
Prelijte glazurom od čokolade otopljene s dve kašike ulja.

(glossy)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA ZATEČENA:  Ono što je Dejan Stanković uradio posle derbija mnoge je iznenadilo (VIDEO)