KIVI TORTA SA KEKSOM I BANANAMA: Osvežavajuća poslastica koja će vas oduševiti
Kivi torta sa keksom i bananama odlična je za desert u kome svi mogu da uživaju, puna je voće i jako jednostavna za pripremu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 300 g keksa manje veličine
- 500 ml kisele pavlake
- 100 g šećera
- 2 banane
- 5 komada kivija
Priprema:
Kako biste napravili ovu voćnu tortu, prvo pripremite voće. Očistite kivije i isecite ih na kriške. Takođe, isecite dve banane na male komade. U posudu sipajte 500 ml kisele pavlake i dodajte 100 g šećera. Mešajte sve dok se šećer ne rastvori. U ovu mešavinu dodajte 300 g keksića i iseckane banane. Sve izmešajte.
Uzmite okruglu činiju, prekrijte je najlonskom folijom. Celu unutrašnjost lepo obložite kriškama kivija, tako da se ne preklapaju. Zatim rasporedite pripremljenu mešavinu keksa i pavlake u malim porcijama. Svaki put je ravnomerno rasporedite po posudi pomoću lopatice i malo smesu nabijte.
Pokrijte sve prozirnom folijom i ostavite da odstoji u frižideru najmanje 2-3 sata, ili još bolje, duže. Nakon toga izvadite tortu i skinite najlonsku foliju. Pažljivo poklopite tanjirom za serviranje i okrenite tortu na tanjir. Uživajte!
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NAPRAVITE SVE POPULARNIJU POSLASTICU KOJA OSVAJA SVAKOG: Splitska torta bogatog ukusa (VIDEO)
25. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

TORTA JUŽNI VETAR: Neodoljivo kremasta sa korama koje se tope u ustima (VIDEO)
01. 03. 2025. u 15:00Jovana Vasić

BRZINSKI RECEPT ZA PLAZMA TORTU: Predlažemo vam da probate recept koja uspeva bukvalno svima
19. 01. 2025. u 11:00Novosti online

NEODOLjIVA MOCART TORTA ZA SVE PRILIKE: Kraljevski spoj nutele, marcipana i pistaća (VIDEO)
21. 01. 2025. u 13:00Novosti online

BEGUNAC IZ ZATVORA UHVAĆEN POSLE 40 GODINA: Odala ga jedna informacija (FOTO)
MUŠKARAC koji je pobegao iz zatvora u Portoriku pre skoro 40 godina uhapšen je u Floridi, saopštila je policija okruga Li.
09. 03. 2025. u 16:04

VUČIĆ OTKRIO VEZE USAID-A I CRTE: Organizacija "Da smradovi odu" dobijala 190.000 evra, biće još mnogo iznenađenja narednih dana
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obišao je u Kovinu završne radove na gradskom kupalištu ''Šljunkara'' i tom prilikom otkrio da je organizacija USAID plaćala 190 hiljada evra preko CRTE organizaciji koja se zove "Da smradovi odu".
09. 03. 2025. u 11:56 >> 13:15

UMRLA PEVAČICINA MAJKA: Ko je bila Hafa Karić i otkud joj arapsko ime, retko u Srbiji?
JAVNOST je iznenadila vest da je preminula jedna od omiljenih dama porodice Karić, Hafa Karić.
09. 03. 2025. u 17:51
Komentari (0)