KIVI TORTA SA KEKSOM I BANANAMA: Osvežavajuća poslastica koja će vas oduševiti

Jovana Vasić

10. 03. 2025. u 11:00

Kivi torta sa keksom i bananama odlična je za desert u kome svi mogu da uživaju, puna je voće i jako jednostavna za pripremu.

КИВИ ТОРТА СА КЕКСОМ И БАНАНАМА: Освежавајућа посластица која ће вас одушевити

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g keksa manje veličine
  • 500 ml kisele pavlake
  • 100 g šećera
  • 2 banane
  • 5 komada kivija

Priprema:

Kako biste napravili ovu voćnu tortu, prvo pripremite voće. Očistite kivije i isecite ih na kriške. Takođe, isecite dve banane na male komade. U posudu sipajte 500 ml kisele pavlake i dodajte 100 g šećera. Mešajte sve dok se šećer ne rastvori. U ovu mešavinu dodajte 300 g keksića i iseckane banane. Sve izmešajte.

Uzmite okruglu činiju, prekrijte je najlonskom folijom. Celu unutrašnjost lepo obložite kriškama kivija, tako da se ne preklapaju. Zatim rasporedite pripremljenu mešavinu keksa i pavlake u malim porcijama. Svaki put je ravnomerno rasporedite po posudi pomoću lopatice i malo smesu nabijte.

Pokrijte sve prozirnom folijom i ostavite da odstoji u frižideru najmanje 2-3 sata, ili još bolje, duže. Nakon toga izvadite tortu i skinite najlonsku foliju. Pažljivo poklopite tanjirom za serviranje i okrenite tortu na tanjir. Uživajte!

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POMOZIMO MU DA BUDE ONAJ STARI: Selektor Brazila o pozivu Nejmara u nacionalni tim