NEODOLJIVA ČOKOLADNA TORTA SA KAFOM: Najlepši spoj ukusa
Ova čokoladna torta sa kafom je izuzetno sočna, natopljena mlekom i kafom. Uživaćete u mirisu i ukusu!

Foto: Print screen / Youtube / Taste of Home
Sastojci:
- 250 g višenamenskog brašna
- 250 g šećera
- 2 kašičice sode bikarbone
- 90 g kakaoa
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 125 ml ulja
- 125 ml kuvane kafe
- 125 ml punomasnog mleka
- 2 velika jajeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Za glazuru:
- 5 kašika višenamenskog brašna
- 125 ml punomasnog mleka
- 60 g putera, omekšanog
- 60 g masti
- 125 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Da biste napravili čokoladnu tortu sa kafom prvo zagrejte rernu na 160°. Podmažite i pobrašnite 2 male okrugle tepsije. Prosejte suve sastojke zajedno u veliku posudu. Dodajte ulje, kafu i mleko i mešajte na srednjoj brzini 1 minut. Dodajte jaja i vanilu i miksirajte još 2 minuta (Testo će biti retko.) Sipajte u pripremljene tepsije.
Pecite patišpanje za tortu dok čačkalica umetnuta u centar ne izađe čista, 25-30 minuta. Ohladite u posudama 10 minuta pre nego što ih stavite na rešetke da se potpuno ohlade.
U međuvremenu, za glazuru, u maloj šerpi umutite brašno i mleko dok ne postane glatko. Dovedite do ključanja na srednjoj vatri i kuvajte i mešajte dok se ne zgusne, 1-2 minuta. Prebacite u malu posudu. Pokrijte i stavite u frižider dok se ne ohladi.
U velikoj posudi umutite puter, kremasto mleko, šećer i vanilu dok ne postane kremasto, 3-4 minuta. Dodajte smesu ohlađenog mleka i mutite 10 minuta. Namažite glazuru između patišpanja i preko vrha i stranica torte. Uživajte u čokoladnoj torti sa kafom!
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NAPRAVITE SVE POPULARNIJU POSLASTICU KOJA OSVAJA SVAKOG: Splitska torta bogatog ukusa (VIDEO)
25. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

ČEMBERLEN TORTA: Raskošna poslastica, božanstvenog ukusa
12. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

BEZGLUTENSKA TORTA SA JABUKAMA: Po receptu Džejmija Olivera, jednostavan slatkiš za sve prilike
14. 01. 2025. u 18:58Novosti online

BANANA SPLIT TORTA: Nepobediva poslastica kou svi obožavaju
09. 01. 2025. u 15:45Novosti online

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)