LOARA TORTA: Poslastica jedinstvenog recepta, fantastičnog ukusa
Loara je kraljica među tortama, a čim je prvi put budete probali postaće vam jasno i zbog čega. Priprema se od mekanih kora sa lešnicima i izuzetno kremastog fila, raskošna torta kojoj niko neće odoleti.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 8 jaja
- 450 g šećera
- 1 limun
- 400 g lešnika
- 370 ml mleka
- 60 g brašna
- 120 g bele čokolade
- 120 g šećera u prahu
- 150 g margarina
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica šlaga
Priprema:
Prvo ulupajte dva jaja, ali odvojite belanca od žumanca. Prvo umutite belanca pa dodajte 100 g šećera i neprestano mutite. Tek na kraju ubacite sok od pola limuna.
Sameljite 100 g lešnika pa dodajte umućenim belancima i lagano promešajte.
Tepsiju u kojoj ćete peći kore obložite papirom za pečenje i izlijte smesu u nju ravnomerno je sipajući. Pecite oko 45 minuta na 150 stepeni. Sve ponovite od preostalog materijala za još tri kore. Žumanca koja su vam ostala umutite uz dodavanje preostalog šećera, brašna i kesice vanilin šećera.
U šerpu zagrejte mleko i dodajte umućenu smesu sa žumancima, pa kuvajte dok ne provri. U nekom trenutku ubacite belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Po kuvanju sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi.
Margarin koji je sobne temperature umutite sa šećerom u prahu i postepeno ga dodajte u ohlađen fil sa žumancima uz mućenje mikserom. Kada se sve sjedini ostavite da se lepo stegne. Na poslužavnik stavite jednu koru, pa fil, sve tim redosledom dok ne potrošite sav materijal. Umutite šlag i ukrasite tortu i dekorišite po izboru.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

TORTA SA BANANAMA I ČOKOLADOM: Neodoljivo kremasta poslastica koju svi vole
08. 03. 2025. u 15:00Jovana Vasić

NAPRAVITE SVE POPULARNIJU POSLASTICU KOJA OSVAJA SVAKOG: Splitska torta bogatog ukusa (VIDEO)
25. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

ČOKOLADNA TRILOGIJA: Fenomenalna torta sa tri vrste čokolade
24. 01. 2025. u 15:00Novosti online

PESAK TORTA - DOSTOJNA SVAKE PRAZNIČNE TRPEZE: Slatka i neodoljiva, a sprema se brzo, lako i bez pečenja
24. 12. 2024. u 11:00Novosti online

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)