ORIGINALNE FRANCUSKE MADLENE: Mirisni kolačići od putera čija priprema je vrlo jednostavna
Madlene su tradicionalni francuski kolačići od maslaca i obično se služe uz šolju kafe ili čaja. Napravite mirisne kolačiće po ovom lakom receptu, a sigurno da će vas oduševiti na prvi zalogaj.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 150 g šećera
- 130 g omekšalog maslaca
- narendana kora jednog limuna
- 3 jajeta
- 170 g brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- pola kašičice soli
Priprema:
U velikoj činiji pomešajte 50 grama šećera sa omekšalim maslacem i limunovom korom, i mutite dok smesa ne postane pahuljasta. Dodajte žumanca i nastavite sa mućenjem dok se sve lepo ne sjedini. Belanca posebno umutite sa ostatkom šećera dok ne dobijete čvrst sneg. Pomešajte belanca sa smesom od putera i žumanaca, sve lagano izmešajte, a potom dodajte brašno, prašak za pecivo i so. Lagano ručno promešajte da dobijete kompaktnu smesu. Ovako dobijeno testo ostavite da se hladi oko 2 sata. Rernu zagrejte na 180 stepeni, a zatim maslacem ili uljem premažite limene kalupe za kolače. Svaki kalup napunite testom malo više od polovine, poređajte na pleh i pecite oko 10-12 minuta dok ne dobiju rumenu boju. Kada se malo prohlade izvadite ih iz kalupa, poređajte na tacnu i pospite šećerom u prahu.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ČOKOLADNE LEDENE KOCKE: Čokoladnija i ukusnija verzija poznate poslastice
25. 02. 2025. u 08:00Jovana Vasić

BRZI KOLAČ SA JABUKAMA KOJI SVIMA USPEVA: Napravite ukusnu poslasticu i obradujte ukućane
19. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

ZEBRA KOLAČ PO RUSKOM RECEPTU: Krajnje jednostavan, a tako efektan
15. 02. 2025. u 15:00Jovana Vasić

ČOKOLADNI SAN: Recept za fantastičan kolač koji je toliko sočan da neće dočekati jutro
16. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

"RECITE MI..." Tramp se nagnuo ka Porošenku, pa mu postavio pitanje koje ga je ostavilo u čudu
AMERIČKI lider Donald Tramp je tokom svog prvog predsedničkog mandata pitao bivšeg ukrajinskog lidera Petra Porošenka o tome da li je Krim Rusija.
13. 04. 2025. u 15:45

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

PRAVAC BEOGRAD: Hrvatski pevač posle hapšenja stigao u Srbiju - Mile Kekin došao dan posle skandala
MILE Kekin je uhapšen u petak ujutru, a posle ispitivanja u USKOK-u pušten je na slobodu, nakon što je izneo svoju odbranu.
12. 04. 2025. u 20:23
Komentari (0)