KUGLICE OD BELE ČOKOLADE I MALINA: Spoj ukusa oduševiće čak i najprobirljive sladokusce
Kuglice od bele čokolade i malina su poput čizkejka, lako se prave i vrlo su ukusne.

Foto: prt scr / instagram / chef_zouheir / canva
Sastojci:
- 230 g krem sira, omekšanog
- 120 g šećera u prahu
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- 120 g bele čokolade, otopljene
- 60 g pasiranih malina
- 240 g mlevenog keksa
- 120 g komadića bele čokolade, za premazivanje
- sveže maline, za ukras
Priprema:
Kako biste napravili kuglice, u velikoj posudi umutite omekšani krem sir, dok ne postane gladak i kremast. Dodajte šećer u prahu i ekstrakt vanile, pa mešajte dok se potpuno ne sjedine. Umešajte otopljene komadiće bele čokolade i pire od malina da se dobro sjedine.
Postepeno dodajte mleveni keks, mešajući, dok se ne dobije konzistencija nalik na testo. Rukama razvaljajte smesu u kuglice i stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje.
Ohladite kuglice u frižideru najmanje 1 sat da se stegnu. Kada se ohlade, istopite preostale komadiće bele čokolade. Umočite svaku kuglicu u otopljenu belu čokoladu, pazeći da je potpuno obložena. Vratite ih na papir da se stegnu.
Za dodatni ukus, svaku kuglicu pospite svežom malinom i prelijte dodatnom otopljenom belom čokoladom. Ohladite kuglice najmanje 30 minuta pre serviranja. Uživajte!
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RECEPT ZA PUDING OD JABUKA: Idealan slatkiš posle ručka
22. 02. 2025. u 15:00Jovana Vasić

KOLAČ OD VIŠANjA U SIRUPU OD PROSEKA: Recept koji će oduševiti sve sladokusce
18. 02. 2025. u 09:00Novosti online

ROLAT BAJKA: Mekan i kremast slatkiš za celu porodicu
20. 02. 2025. u 13:00Novosti online

KOLAČ LEDENO BRDO: Fenomenalni kremasti dezert, topi se u ustima (VIDEO)
15. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

SKANDAL U SKOPLjU DOK ZEMLjA PLAČE ZA 60 MRTVIH: "Sramota i besčašće, ovo nisam dozvolio, niti ću ikada dozvoliti" (VIDEO)
DIREKTOR Sportskog centra „Boris Trajkovski“ u Skoplju objavio je snimak ispred sale, gde je, prema njegovim rečima, održan drift događaj sa 300 vozila, iako je organizator prijavio da je u pitanju snimanje spota. Tom prilikom, došlo je do desetak sudara i pričinjena je šteta.
17. 03. 2025. u 07:57

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

CECA U ARKANOVOM RODNOM MESTU: Obuzele je naročite emocije
PEVAČICA Ceca Ražnatović, sinoć, 15. marta, priredila je spektakularan koncert pred punom halom u Brežicama, u Sloveniji.
16. 03. 2025. u 13:17
Komentari (0)