KUGLICE OD BELE ČOKOLADE I MALINA: Spoj ukusa oduševiće čak i najprobirljive sladokusce
Kuglice od bele čokolade i malina su poput čizkejka, lako se prave i vrlo su ukusne.

Foto: prt scr / instagram / chef_zouheir / canva
Sastojci:
- 230 g krem sira, omekšanog
- 120 g šećera u prahu
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- 120 g bele čokolade, otopljene
- 60 g pasiranih malina
- 240 g mlevenog keksa
- 120 g komadića bele čokolade, za premazivanje
- sveže maline, za ukras
Priprema:
Kako biste napravili kuglice, u velikoj posudi umutite omekšani krem sir, dok ne postane gladak i kremast. Dodajte šećer u prahu i ekstrakt vanile, pa mešajte dok se potpuno ne sjedine. Umešajte otopljene komadiće bele čokolade i pire od malina da se dobro sjedine.
Postepeno dodajte mleveni keks, mešajući, dok se ne dobije konzistencija nalik na testo. Rukama razvaljajte smesu u kuglice i stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje.
Ohladite kuglice u frižideru najmanje 1 sat da se stegnu. Kada se ohlade, istopite preostale komadiće bele čokolade. Umočite svaku kuglicu u otopljenu belu čokoladu, pazeći da je potpuno obložena. Vratite ih na papir da se stegnu.
Za dodatni ukus, svaku kuglicu pospite svežom malinom i prelijte dodatnom otopljenom belom čokoladom. Ohladite kuglice najmanje 30 minuta pre serviranja. Uživajte!
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RECEPT ZA PUDING OD JABUKA: Idealan slatkiš posle ručka
22. 02. 2025. u 15:00Jovana Vasić

KOLAČ OD VIŠANjA U SIRUPU OD PROSEKA: Recept koji će oduševiti sve sladokusce
18. 02. 2025. u 09:00Novosti online

ROLAT BAJKA: Mekan i kremast slatkiš za celu porodicu
20. 02. 2025. u 13:00Novosti online

KOLAČ LEDENO BRDO: Fenomenalni kremasti dezert, topi se u ustima (VIDEO)
15. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

"RECITE MI..." Tramp se nagnuo ka Porošenku, pa mu postavio pitanje koje ga je ostavilo u čudu
AMERIČKI lider Donald Tramp je tokom svog prvog predsedničkog mandata pitao bivšeg ukrajinskog lidera Petra Porošenka o tome da li je Krim Rusija.
13. 04. 2025. u 15:45

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

PRAVAC BEOGRAD: Hrvatski pevač posle hapšenja stigao u Srbiju - Mile Kekin došao dan posle skandala
MILE Kekin je uhapšen u petak ujutru, a posle ispitivanja u USKOK-u pušten je na slobodu, nakon što je izneo svoju odbranu.
12. 04. 2025. u 20:23
Komentari (0)