PITA SA JABUKAMA NA VODI: Uživaćete u svakom zalogaju ovog jeftinog kolača
Napravite mirisnu pitu od jabuka i osladite se pošteno, uz šolju toplog čaja, mleka ili kafe.

Foto: Privatna arhiva
Sastojci:
- 500 grama gotovih kora za pitu
- 1 kilogram jabuka
- 200 mililitara kisele vode
- 1 puna kašika meda
- Po želji suvo grožđe, cimet, orasi…
Priprema:
Kore za pitu odvojite na 5 mesta po 3. Razlistajte kore tako da svaki list bude odvojeno.
Jabuke oljuštite pa izrendajte na krupno rende. Kiselu vodu pomešajte sa medom, dobro promešajte da se voda i med sjedine. Ovom mešavinom sada premažite prvu koru, pa preko prve kore stavite drugu koru. Nju takođe premažite mešavinom, zatim stavite treću koru. I nju premažite mešavinom a onda obilno preko cele kore sipajte jabuke. Dakle, na treću koru stavite jabuke i onda urolajte pažljivo. Rolat odmah premacite na pleh obložen papirom za pečenje.Tako uradite i sa preostalim korama, da dobijemo ukupno 5 rolata. Složenu pitu poprskajte mešavinom vode i meda, pa stavite da se peče na 180 stepeni oko pola sata, to jest dok ne porumeni. Izvadite iz rerne, prekrijte krpom i ostavite da odmori i omekne. Tek onda secite i poslužite uz prah šećer ili po želji.
Rendanim jabukama za još lepši ukus možete dodati rendane orahe, suvo voće, cimet ili neki drugi aromatični začin.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PITA SA TIKVICAMA I TUNjEVINOM: Jednostavno se pravi, a ukus je fantastičan (VIDEO)
17. 01. 2025. u 07:00Novosti online

SLATKA GIBANICA SA ORASIMA: Idealan spoj hrskavog i sočnog koji se lako pravi
18. 01. 2025. u 15:00Novosti online

BIVŠI AMERIČKI GENERAL O SPORAZUMU: Trampov plan je da se Ukrajina preda Rusiji
BIVŠI komandant američke vojske u Evropi, penzionisani general Ben Hodžes, izjavio je da Trampov plan za mir u Ukrajini znači njenu „predaju“ Rusiji.
18. 03. 2025. u 11:53

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

ČEDA U SUZAMA: "Žena i deca imaju nov život - a mačak i ja slušamo Sinatru"
Političar Čedomir Čeda Jovanović nedavno se razveo od supruge Jelene.
20. 03. 2025. u 21:32
Komentari (0)