KOLAČ IZ ŠOLJE SPREMAN ZA 5 MINUTA: Savršen način da se na brzinu zasladite
Neretko se dešava da nam vreme stoji na putu ka dobrom kolaču. To ne mora biti slučaj, zahvaljujući ovom brzom receptu za kolač iz šolje. Brza verzija čokoladnog lava kolača biće idealan način da se zasladite, a priprema traje svega pet minuta.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 jaje
- 3 kašike brašne
- jedna trećina šolje mleka
- 100 g crne čokolade
- 50-70 g kakaa
- malo ulja
- 2 kašike šećera
- so
Priprema:
Uzmite veću šolju u koju ćete pripremati kolač. Premažite je iznutra uljem u tankom sloju. Dodajte brašno, šećer, kakao, jaje, mleko, malo ulja i prstohvat soli.
Polako dodajte mleko i mešajte kašikom. Izlomite čokoladu na kockice i umešajte u dobijenu smesu. Ako je previše retka, dodajte još brašna, a ako je pregusta onda malo još mleka. Ubacite u mikrotalasnu na tri minuta. Ako nemate mikrotalasnu, ubacite u rernu na 180 stepeni pet do sedam minuta.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

BELE ŠTANGLE: Savršen spoj keksa i oraha, klasika koja ne izlazi iz mode
12. 03. 2025. u 15:00

KOLAČ SNEGULjICA: Najkremastija poslastica koja se sprema za 15 minuta (VIDEO)
27. 02. 2025. u 12:30Jovana Vasić

"RECITE MI..." Tramp se nagnuo ka Porošenku, pa mu postavio pitanje koje ga je ostavilo u čudu
AMERIČKI lider Donald Tramp je tokom svog prvog predsedničkog mandata pitao bivšeg ukrajinskog lidera Petra Porošenka o tome da li je Krim Rusija.
13. 04. 2025. u 15:45

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

PRAVAC BEOGRAD: Hrvatski pevač posle hapšenja stigao u Srbiju - Mile Kekin došao dan posle skandala
MILE Kekin je uhapšen u petak ujutru, a posle ispitivanja u USKOK-u pušten je na slobodu, nakon što je izneo svoju odbranu.
12. 04. 2025. u 20:23
Komentari (1)