POSNE KUGLICE OD SAMO 3 SASTOJKA: Ukusne posne kuglice se brzo i jednostavno pripremaju i savršene su za svaku priliku
Zadovoljstvo kakvo morate da probate, kuglice od kikiriki putera i čokolade.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Mleveni posni keks 200 g
- Posna čokolada 200 g
- Kokosovo mleko ili drugo posno mleko po izboru 200 ml
Priprema:
Naseckajte čokoladu na male komade i stavite je u posudu otpornu na toplotu. Zagrejte kokosovo mleko do ključanja, a zatim prelijte preko seckane čokolade. Mešajte dok se čokolada potpuno ne istopi i smesa ne postane glatka. Dodajte mleveni keks u smesu od čokolade i mleka, te dobro promešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Stavite smesu u frižider na 30 minuta da se stegne kako bi kuglice bile lakše za oblikovanje. Kada je smesa spremna, vlažnim rukama oblikujte kuglice po željenoj veličini. Čokoladne kuglice možete poslužiti odmah ili ih dodatno valjati u kokos, kakao ili mlevene orahe po želji.
(superrecepti)
Preporučujemo

SLATKE SUSAM KUGLICE: Ovakav recept još niste probali
03. 03. 2025. u 16:00Jovana Vasić

TIRAMISU KUGLICE: Italijanska poslastica na drugačiji način
13. 02. 2025. u 15:00Jovana Vasić

SAVRŠENA POSLASTICA: Kuglice od suvog voća i kikirikija prelivene čokoladom
09. 02. 2025. u 11:00

"NEĆU MOĆI DA PRISUSTVUJEM DOGAĐAJIMA" Država EU zabranila Ficu prelet do Moskve, traže se alternativne rute
SLOVAČKI premijer Robert Fico je izvestio da Estonija nije dozvolila slovačkom avionu za Rusiju da preleti preko njene teritorije i da se traži alternativni put.
07. 05. 2025. u 21:01

"TO JE SKANDAL!" Orban žestoko udario na Ursulu fon der Lajen zbog Ukrajine
MAĐARSKI premijer Viktor Orban oštro je kritikovao predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen na društvenim mrežama zbog poziva Ukrajini da ubrza pristupanje Evropskoj uniji.
07. 05. 2025. u 15:26

INCIDENT NA EVROVIZIJI: Albanski navijači napali Princa, u grupu navijača uletelo obezbeđenje
PREDSTAVNIK Srbije na Evroviziji u Bazelu, Princ od Vranje završio je prvu probu u Bazelu, koja je protekla veoma burno
08. 05. 2025. u 16:27
Komentari (0)