KASATO KUGLICE: Oduševiće vas ukusom, a brzo i lako se spremaju

Новости онлине

25. 03. 2025. u 16:00

Ukoliko vam se jede nešto slatko, a nemate mnogo vremena pravo rešenje su kasato kuglice, uživaćete u neodoljivom slatkišu po jednostavnom receptu.

КАСАТО КУГЛИЦЕ: Одушевиће вас укусом, а брзо и лако се спремају

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • Mleveni keks 250 g
  • Maslac 200 g
  • Šećer u prahu 100 g
  • Suvo grožđe 50 g
  • Brusnice 50 g
  • Žele bombone 150 g
  • Rum 2-3 kašike

Glazura:

  • Čokolada 200 g
  • Ulje 6 kašika

Priprema:

Za posnu verziju zamenite mrsne sastojke posnim (posna čokolada, margarin, posni keks, žele bombone sa biljnim želatinom ) Suvo grožđe i brusnice potopiti u rum i ostaviti da odstoji neko vreme. Žele bombone iseći sitno, na kockice. Maslac umutiti sa šećerom u prahu, dodati mleveni keks i ostale sastojke. Sve lepo sjediniti. Odložiti u frižider na minimum pola sata, nakon toga oblikovati bombice i opet vratiti u frižider dok pravite glazuru. Na laganoj temperaturi otopiti čokoladu i ulje. Dobro rashlađene kuglice spuštati u glazuru od čokolade, blago otresti višak čokolade i ređati na pek papir. Opet odložiti na hlađenje. Kad se stegla glazura dekorisati sa malo otopljene bele čokolade ( ubaciti čokoladu u kesu za zamrzivač pa u toplu vodu, kad se otopi odseći vrh kese i dekorisati).

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UŽASNO JE TO ŠTO RADI: Američki teniser brutalno iskreno o Rafaelu Nadalu