SLATKI ORAŠČIĆI: Recept koji morate probati
Starinski kolači u koje ćete se zaljubiti na prvi pogled.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- ½ šolje (od 200 ml) šećera u prahu
- 1 jaje
- 125 g putera
- 10 ml kiselog mleka
- 3 šolje brašna
- Prstohvat soli
- 1 vanilin šećer
Fil:
- 1 šolja mleka
- 2 kašike šećera
- 1 kašika brašna
- 125 g putera
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike kakaoa
Priprema:
Umutite jaje sa šećerom u prahu, dodajte omekšali puter, kiselo mleko, prstohvat soli i vanilin šećer. Izmešajte pa dodaje brašno i zamesite meko testo. Pravite loptice veličine lešnika. Stavite u kalup za oraščiće. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20-30 minuta. Treba da dobiju svetlobraon boju.
Fil: Ugrejte polovinu mleka i kristal šećera. Dodajte preostalu količinu mleka i brašna. Mešajte polako dok se ne zgusne. Odvojeno umutite omekšali puter i šećer u prahu. Dodajte vanilin šećer, kakao, zatim dodajte malo po malo ohlađenog fila uz neprestano mešanje.
Punite hladne oraščiće filom i spajajte po dva da dobijete ceo orah. Ostavite da odstoje preko noći kako bi omekšali.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RECEPT ZA BOSANSKI LOKUM: Tradicionalna poslastica koja osvaja srca (VIDEO)
22. 03. 2025. u 15:00

BELE ŠTANGLE: Savršen spoj keksa i oraha, klasika koja ne izlazi iz mode
12. 03. 2025. u 15:00

JUGOSLOVENSKI KOLAČ: Najukusnija starinska poslastica, koja je bila nezaobilazana na trpezi (VIDEO)
26. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

LENjINGRADSKI KOLAČ: Starinski desert koji obara s nogu
23. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)