SLATKI ORAŠČIĆI: Recept koji morate probati
Starinski kolači u koje ćete se zaljubiti na prvi pogled.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- ½ šolje (od 200 ml) šećera u prahu
- 1 jaje
- 125 g putera
- 10 ml kiselog mleka
- 3 šolje brašna
- Prstohvat soli
- 1 vanilin šećer
Fil:
- 1 šolja mleka
- 2 kašike šećera
- 1 kašika brašna
- 125 g putera
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike kakaoa
Priprema:
Umutite jaje sa šećerom u prahu, dodajte omekšali puter, kiselo mleko, prstohvat soli i vanilin šećer. Izmešajte pa dodaje brašno i zamesite meko testo. Pravite loptice veličine lešnika. Stavite u kalup za oraščiće. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20-30 minuta. Treba da dobiju svetlobraon boju.
Fil: Ugrejte polovinu mleka i kristal šećera. Dodajte preostalu količinu mleka i brašna. Mešajte polako dok se ne zgusne. Odvojeno umutite omekšali puter i šećer u prahu. Dodajte vanilin šećer, kakao, zatim dodajte malo po malo ohlađenog fila uz neprestano mešanje.
Punite hladne oraščiće filom i spajajte po dva da dobijete ceo orah. Ostavite da odstoje preko noći kako bi omekšali.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RECEPT ZA BOSANSKI LOKUM: Tradicionalna poslastica koja osvaja srca (VIDEO)
22. 03. 2025. u 15:00

BELE ŠTANGLE: Savršen spoj keksa i oraha, klasika koja ne izlazi iz mode
12. 03. 2025. u 15:00

JUGOSLOVENSKI KOLAČ: Najukusnija starinska poslastica, koja je bila nezaobilazana na trpezi (VIDEO)
26. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

LENjINGRADSKI KOLAČ: Starinski desert koji obara s nogu
23. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

RUSI SE SPREMAJU ZA VELIKU OFANZIVU: Napašće duž cele linije fronta od 1.000 km, evo koliko će akcija trajati
RUSKE trupe pripremaju se za novu ofanzivu u narednim nedeljama kako bi pojačale pritisak na Ukrajinu i ojačale poziciju Kremlja u eventualnim pregovorima o prekidu vatre. Prema tvrdnjama agencije AP, analitičari smatraju da bi nova ofanziva mogla da traje od šest do devet meseci.
29. 03. 2025. u 18:11

AMERIKA SPREMA VELIKI UDAR: Bombarderi "ubice" ciljaju nuklearne elektrane u Iranu (FOTO)
Sjedinjene Države su rasporedile stelt bombardere B-2 Spirit u vojnu bazu Dijego Garsija u Indijskom okeanu, potez koji bi navodno mogao biti povezan sa pripremama za potencijalni napad na iransku nuklearnu infrastrukturu.
29. 03. 2025. u 19:25

"ŠTA JE ŽENA?" Tramp odgovorio na pitanje novinara - izazvao smeh u prostoriji (VIDEO)
AMERIČKI predsednik Donald Tramp je izazvao smeh kod novinara kada ga je jedan od njih zamolio da definiše šta je žena.
30. 03. 2025. u 09:48
Komentari (0)