OVAKVE LEDENE KOCKE NIKAD NISTE PROBALI: Zamenite brašno tajnim sastojkom i biće još lepše i mirišljavije

Новости онлине

28. 03. 2025. u 15:30

Kremaste, lagane i neodoljivog ukusa, ledene kocke su s razlogom pravi klasik među poslasticama, a ako ih napravite ovako, biće još lepše!

ОВАКВЕ ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ НИКАД НИСТЕ ПРОБАЛИ: Замените брашно тајним састојком и биће још лепше и миришљавије

Foto: Shutterstock

Jedan od njih je da umesto brašna koristite mlevene lešnike, koji će dezertu dati puniji ukus i fenomenalan miris, a koru možete poprskati i instant kafom za još bolji efekat.

Sastojci:
Za koru

  • 5 belanaca
  • 5 kašika mlevenog lešnika
  • 5 kašika šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 5 kašika vrele vode
  • ½ kašičice instant kafe

Za fil

  • 5 žumanaca
  • 5 kašika šećera
  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 g čokolade
  • 150 g maslaca


Za glazuru

  • 100 ml slatke pavlake
  • 100 g čokolade

Za dekoraciju:

čokoladne mrvice, rendana čokolada, mleveni lešnik... po ukusu

Priprema:

Umutite belanca sa šećerom i vanilinim šećerom dok ne dobijete čvrst sneg, pa dodajte mleveni lešnik koji ste prethodno pomešali s praškom za pecivo.
Pažljivo mešajte šptatulom dok se ne sjedini.
Sipajte u pleh obložen pek-papirom, pa pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, oko 15-20 minuta.
Kad bude pečeno, razmutite instant kafu u vreloj vodi, pa time poprskajte koru i ostavite da se hladi.
Zatim u šerpici za kuvanje na pari pomešajte žumanca i jaja, dobro ih umutite, pa kuvajte oko 10 minuta uz neprestano mešanje, dok ne dobijete glatku smesu.
Ubacite u nju izlomljenu čokoladu, pa promešajte i sklonite s vatre. Ubacite odmah maslac i mešajte dok se ne otopi, pa sklonite da se hladi.
Odvojeno u činiji umutite slatku pavlaku, pa u nju sipajte mlak fil i dobro promešajte. Prelijte koru filom i ostavite da se prohladi.
Prelijte u šerpici izlomljenu čokoladu slatkom pavlakom, pa zagrejte uz mešanje dok se ne čokolada ne otopi i pazite da ne prokluča. Potom sipajte preko fila i ostavite da se hladi u frižideru.
Po želji ukrasite mlevenim lešnicima, čokoladnim mrvicama i sl.

(glossy)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOKIĆ ODGOVARA KRITIČARIMA: Srbin ponovo dokazuje da je najbolji košarkaš današnjice