MALA, SLATKA PREVRNUTA TORTA I TO SA JABUKAMA: Odličan i sočan desert koji će vas oduševiti

Новости онлине

31. 03. 2025. u 16:00

Po želji preko torte stavite šlag i ukrasite je po želji.

МАЛА, СЛАТКА ПРЕВРНУТА ТОРТА И ТО СА ЈАБУКАМА: Одличан и сочан десерт који ће вас одушевити

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 350 g šećera
  • 1,5 kg sitnih jabuka
  • 50 g seckanih oraha
  • 50 g suvog grožđa
  • 5 jaja
  • 120 g brašna
  • pola praška za pecivo

Priprema:

1. U dublju posudu poređati jabuke, preko njih dodati orahe, suvo grožđe i 200 g šećera pa peći u rerni na 250 stepeni dok se šećer ne otopi.

2. Za to vreme umutiti čvrst sneg od belanaca, dodati žumanca i mutiti još malo a zatim dodati brašno i prašak za pecivo.

3. Smesu preliti preko pečenih jabuka i vratiti u rernu da se zapeče.

4. Kad bude gotovo, kolač odmah prevrnuti na tacnu, na kojoj će stajati tako da testo bude dole, a jabuke sa gornje strane.

5. Umutiti šlag, ukrasiti tortu i posuti je orasima.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JEDVA ČEKAM DA UĐEM U RING: Sara Ćirković započela pripreme za meč za svetsku profesionalnu titulu