POSNI MUS KOLAČ: Posne poslastice i te kako mogu da budu neodoljivo ukusne, a ova je pravi dokaz
Kremasta fantazija spremna očas posla.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za podlogu:
- Urme bez koštica 300 g
- Mleveni orašasti plodovi 200 g
- Kakao 2 kašike
- Kokosovo ulje 4 kašike
Za krem:
- Indijski orasi natopljenih u vodi najmanje 4 sata 200 g
- Kokosovo mleko guste konzistencije 200 g
- Agavin sirup 100 g
- Ekstrakt vanile 1 kašika
- Kokosovo ulje 4 kašike
Za čokoladni mus:
- Tamna čokolada 150 g
- Kokosovo mleko guste konzistencije 200 g
- Agavin sirup ili drugi zaslađivač 3 kašike
- So prstohvat
Priprema:
U blenderu ili multipraktiku izblendajte urme dok se ne formira gusta pasta. Dodajte mlevene orašaste plodove, kakao prah i kokosovo ulje, pa blendajte dok se sve lepo ne sjedini. Smesu za podlogu ravnomerno rasporedite po dnu kalupa za torte i pritisnite da se dobro učvrsti. Stavite u frižider da se hladi dok pripremate krem.
Ocedite natopljene indijske orahe i stavite ih u blender. Dodajte kokosovo mleko, agavin sirup, ekstrakt vanile i kokosovo ulje. Blendajte dok smesa ne postane potpuno glatka i kremasta. Ravnomerno rasporedite krem preko podloge i vratite u frižider da se stegne. Otopite tamnu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj, povremeno mešajući. U otopljenu čokoladu dodajte kokosovo mleko, agavin sirup i prstohvat soli, pa dobro promešajte dok se sve ne sjedini. Neka se malo prohladi, pa prelijte preko ohlađenog krem sloja.
Mus kolač vratite u frižider i ostavite najmanje 4 sata ili preko noći da se potpuno stegne. Pre služenja, izvadite kolač iz kalupa i isecite na parčad.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

KASATO KUGLICE: Oduševiće vas ukusom, a brzo i lako se spremaju
25. 03. 2025. u 16:00

RAJSKI KOLAČ: Idealan za ljubitelje čokolade, a ukus je više nego rajski
23. 03. 2025. u 14:30

RUSI ODBILI PREKID VATRE I GOMILAJU JAKE SNAGE KOD LIMANA: Sprema se velika ofanziva, ništa od mira u narednim mesecima!
JUČE je Moskva odbila mirovni predlog i prekid vatre na 30 dana sa Ukrajinom. Visoki zvaničnici Trampove administracije u poslednjim danima vode razgovore o tome da Vašington možda neće biti u stanju da izdejstvuje prekid vatre između Rusije i Ukrajine u narednim mesecima. Za to vreme, Moskva gomila trupe u Donjeckoj oblasti i sprema se za veliku ofanzivu.
02. 04. 2025. u 14:59

SRBI VIŠE NE MOGU DA PUTUJU BESPLATNO U OVU EVROPSKU ZEMLjU: Treba vam posebna dozvola, evo koliko košta
EVROPSKI državljani koji putuju u Veliku Britaniju od danas moraju imati digitalnu propusnicu za ulazak u zemlju, za koju britanska vlada tvrdi da će poboljšati bezbednost granica.
02. 04. 2025. u 10:16

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)