POSNI MUS KOLAČ: Posne poslastice i te kako mogu da budu neodoljivo ukusne, a ova je pravi dokaz

Новости онлине

01. 04. 2025. u 16:00

Kremasta fantazija spremna očas posla.

ПОСНИ МУС КОЛАЧ: Посне посластице и те како могу да буду неодољиво укусне, а ова је прави доказ

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za podlogu:

  • Urme bez koštica 300 g
  • Mleveni orašasti plodovi 200 g
  • Kakao 2 kašike
  • Kokosovo ulje 4 kašike

Za krem:

  • Indijski orasi natopljenih u vodi najmanje 4 sata 200 g
  • Kokosovo mleko guste konzistencije 200 g
  • Agavin sirup 100 g
  • Ekstrakt vanile 1 kašika
  • Kokosovo ulje 4 kašike

Za čokoladni mus:

  • Tamna čokolada 150 g
  • Kokosovo mleko guste konzistencije 200 g
  • Agavin sirup ili drugi zaslađivač 3 kašike
  • So prstohvat

Priprema:

U blenderu ili multipraktiku izblendajte urme dok se ne formira gusta pasta. Dodajte mlevene orašaste plodove, kakao prah i kokosovo ulje, pa blendajte dok se sve lepo ne sjedini. Smesu za podlogu ravnomerno rasporedite po dnu kalupa za torte i pritisnite da se dobro učvrsti. Stavite u frižider da se hladi dok pripremate krem.

Ocedite natopljene indijske orahe i stavite ih u blender. Dodajte kokosovo mleko, agavin sirup, ekstrakt vanile i kokosovo ulje. Blendajte dok smesa ne postane potpuno glatka i kremasta. Ravnomerno rasporedite krem preko podloge i vratite u frižider da se stegne. Otopite tamnu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj, povremeno mešajući. U otopljenu čokoladu dodajte kokosovo mleko, agavin sirup i prstohvat soli, pa dobro promešajte dok se sve ne sjedini. Neka se malo prohladi, pa prelijte preko ohlađenog krem sloja.

Mus kolač vratite u frižider i ostavite najmanje 4 sata ili preko noći da se potpuno stegne. Pre služenja, izvadite kolač iz kalupa i isecite na parčad.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSI ODBILI PREKID VATRE I GOMILAJU JAKE SNAGE KOD LIMANA: Sprema se velika ofanziva, ništa od mira u narednim mesecima!

RUSI ODBILI PREKID VATRE I GOMILAJU JAKE SNAGE KOD LIMANA: Sprema se velika ofanziva, ništa od mira u narednim mesecima!

JUČE je Moskva odbila mirovni predlog i prekid vatre na 30 dana sa Ukrajinom. Visoki zvaničnici Trampove administracije u poslednjim danima vode razgovore o tome da Vašington možda neće biti u stanju da izdejstvuje prekid vatre između Rusije i Ukrajine u narednim mesecima. Za to vreme, Moskva gomila trupe u Donjeckoj oblasti i sprema se za veliku ofanzivu.

02. 04. 2025. u 14:59

Komentari (0)

BIĆE ISTI KAO AGASI: Vilander analizirao španskog tenisera