POSNI MUS KOLAČ: Posne poslastice i te kako mogu da budu neodoljivo ukusne, a ova je pravi dokaz
Kremasta fantazija spremna očas posla.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za podlogu:
- Urme bez koštica 300 g
- Mleveni orašasti plodovi 200 g
- Kakao 2 kašike
- Kokosovo ulje 4 kašike
Za krem:
- Indijski orasi natopljenih u vodi najmanje 4 sata 200 g
- Kokosovo mleko guste konzistencije 200 g
- Agavin sirup 100 g
- Ekstrakt vanile 1 kašika
- Kokosovo ulje 4 kašike
Za čokoladni mus:
- Tamna čokolada 150 g
- Kokosovo mleko guste konzistencije 200 g
- Agavin sirup ili drugi zaslađivač 3 kašike
- So prstohvat
Priprema:
U blenderu ili multipraktiku izblendajte urme dok se ne formira gusta pasta. Dodajte mlevene orašaste plodove, kakao prah i kokosovo ulje, pa blendajte dok se sve lepo ne sjedini. Smesu za podlogu ravnomerno rasporedite po dnu kalupa za torte i pritisnite da se dobro učvrsti. Stavite u frižider da se hladi dok pripremate krem.
Ocedite natopljene indijske orahe i stavite ih u blender. Dodajte kokosovo mleko, agavin sirup, ekstrakt vanile i kokosovo ulje. Blendajte dok smesa ne postane potpuno glatka i kremasta. Ravnomerno rasporedite krem preko podloge i vratite u frižider da se stegne. Otopite tamnu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj, povremeno mešajući. U otopljenu čokoladu dodajte kokosovo mleko, agavin sirup i prstohvat soli, pa dobro promešajte dok se sve ne sjedini. Neka se malo prohladi, pa prelijte preko ohlađenog krem sloja.
Mus kolač vratite u frižider i ostavite najmanje 4 sata ili preko noći da se potpuno stegne. Pre služenja, izvadite kolač iz kalupa i isecite na parčad.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

KASATO KUGLICE: Oduševiće vas ukusom, a brzo i lako se spremaju
25. 03. 2025. u 16:00

RAJSKI KOLAČ: Idealan za ljubitelje čokolade, a ukus je više nego rajski
23. 03. 2025. u 14:30

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)