ČOKOLADNI ROLAT SA VIŠNJAMA: Slatka simfonija ukusa koja osvojiti sva vaša čula

Новости онлине

02. 04. 2025. u 11:30

Čokoladni rolat sa višnjama je jednostavan za pripremu, kremast je i lagan.

ЧОКОЛАДНИ РОЛАТ СА ВИШЊАМА: Слатка симфонија укуса која освојити сва ваша чула

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za patišpanj:

  • 4 jajeta
  • 160 g šećera
  • 120 g brašna
  • 3 kašike kakao praha

Za fil:

  • 360 g slatke pavlake
  • 80 g šećera u prahu, plus još za posipanje gotovog kolača
  • 2 kašičice ruma
  • 240 g konzerviranih višanja u sirupu

Priprema:

Kako biste napravili ovaj rolat, prvo zagrejte rernu na 176 stepeni. Tepsiju obložite papirom za pečenje, premažite puterom i pobrašnite vrh papira za pečenje. Mikserom mutite 4 jajeta sa šećerom 12 minuta na velikoj brzini dok smesa ne postane gusta. Prosejte brašno i kakao prah i lagano ih umešajte. Nastavite da mešate oko 1-2 minuta, dok testo ne postane glatko i bez grudvica.

Prebacite ga u pripremljenu tepsiju i pecite 15 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista. Prebacite patišpanj na radnu površinu i stavite list papira za pečenje preko njega, a zatim ga urolajte. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Očistite i potpuno osušite posudu za mešanje. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu na velikoj brzini (oko 2 minuta) dok se ne stvori čvrst sneg, a zatim umutite 2 kašičice ruma dok se dobro ne sjedini. Ohladite fil.

Kada se kolač ohladi na sobnoj temperaturi, odmotajte ga i ravnomerno premažite filom. Po površnini posipajte oceđene višnje. Urolajte patišpanj, prebacite ga na tanjir za serviranje i obilno ga pospite šećerom u prahu. Uživajte.

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVET U ŠOKU: Kao slepa osvojila zlato na Paraolimpijadi, a sad otkriveno da NORMALNO VIDI