BELA TORTA: Savršeno kremasta i izdašna poslastica
Ako ste ljubitelj kremastih i brzih, a preukusnih poslastica, ovu tortu ćete obožavati.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 ml mleka
- 1 kesica pudinga od vanile
- 3 kašike šećera
- 300 g keksa s punjenjem od želea i prelivom od čokolade
- 300 g tvrdog keksa s maslacem
Za glazuru:
- 100 g bele čokolade
- 50 g maslaca
- 3 kašike vode
- 3 kašike šećera
Priprema:
U kalup za torte složite jedan red tvrdog keksa s maslacem tako da prekrijete dno. Preko keksa prelijte vrući puding od vanile koji ste skuvali kako biste omekšali podlogu od keksa. Ako želite da torta bude kremastija, možete da stavite duplu meru pudinga. Zatim preko pudinga složite red jafa keksa – čokoladni deo neka bude okrenut prema dole tako da prekrijete celu površinu pudinga. Za to vreme, na pari rastopite čokoladu, šećer i vodu dok ne dobijete gustu smesu u koju ćete dodati maslac. Toplu smesu prelijte preko torte i stavite u frižider da se ohladi.
(trpeza)
Preporučujemo

TORTA SA GRIZOM, PUDINGOM I PIŠKOTAMA: Kremasta, jeftina, ne peče se
01. 04. 2025. u 13:00

RECEPT ZA VASINU TORTU: Nema lepše, ni ukusnije torte - nenadmašna je (VIDEO)
24. 03. 2025. u 11:30

(MAPA) ŽESTOKE BORBE KOD POKROVSKA: Puca ukrajinska odbrana, front je postao "pakao"
NA FRONTU kod Pokrovska ponovo se vode žestoke borbe. To područje postalo je epicentar ruskih napada, a ukrajinski mediji i vojska opisuju situaciju kao izuzetno teška.
14. 05. 2025. u 08:43

AMERIČKI MEDIJI OTKRIVAJU: Rusiju će na pregovorima u Istanbulu predstavljati ova dva zvaničnika
VISOKI bivši zvaničnik Kremlja, koji je želeo da ostane anoniman zbog osetljivosti teme, rekao je da će Rusiju na predstojećim pregovorima u Istanbulu predstavljati ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i savetnik predsednika za spoljnu politiku, Jurij Ušakov, objavio je list Vašington post.
14. 05. 2025. u 09:19

"JA NE MOGU DA NASTAVIM BEZ TEBE" Potresna objava Nataše Ninković: "Ovo je najusamljeniji dan mog života" (FOTO)
NEMA dana kad ne misli na svoju majku...
14. 05. 2025. u 11:32
Komentari (0)