MEKAN I SOČAN KOLAČ OD GRIZA: Pripremljen po tradicionalnom turskom receptu, oduševiće vas jednostavnošću i bogatim ukusom

Jovana Vasić

08. 04. 2025. u 14:30

Turski kolač je jednostavan i ukusan desert koji je odličan izbor za sve ljubitelje brze i slatke hrane. Sa grizom, ovaj kolač je izuzetno sočan i ukusan, a priprema se bez mnogo truda.

МЕКАН И СОЧАН КОЛАЧ ОД ГРИЗА: Припремљен по традиционалном турском рецепту, одушевиће вас једноставношћу и богатим укусом

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 šolja griza
  • 1 čaša šećera (količinu šećera možete malo smanjiti po svom ukusu)
  • 1 čaša vode
  • 75 g masti

Priprema:

U posudi pomešajte šećer i vodu dok se šećer ne rastopi. U tiganju otopite mast i sipajte griz pa pržite dok griz ne promeni boju. Zatim u tiganj dodajte mešavinu vode i šećera i krčkajte dok se sve lepo ne sjedini. Kada krene smesa da se zgušnjava znači da je gotova.

Sipajte u kalup sa odvojivim ivicama i ostavite 20ak minuta pre nego što skinete ivice, isečete i poslužite.

Savet:

Za dodatni ukus, možete u sirup dodati malo vanilin šećera ili nekoliko kapi limuna, što će kolaču dati osvežavajuću notu.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD OVO NIJE OČEKIVAO: Evo šta je uradio portparol Vladimira Putina, Dmitrij Peskov (VIDEO)