KAPREZE TORTA: Očaravujuća italijanska čokoladna poslastica
Sa romantičnog italijanskog ostrva Kapri potiče i jedan poseban slatki specijalitet – torta kapreze.

Foto: Shutterstock
Ovaj čuveni desert, poznat po bogatom ukusu čokolade, pravi se jednostavno i bez brašna, pa je idealan za ljubitelje bezglutenskih poslastica.
Sastojci:
- 250 g crne čokolade za kuvanje
- 200 g maslaca
- 4 jaja
- 180 g šećera
- 300 g mlevenih badema (ili bademovog brašna)
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Iseckajte čokoladu i rastopite je na pari zajedno s omekšalim maslacem, pa dobro sjedinite.
Odvojte belanca od žumanaca. Žumanca umutite sa šećerom dok smesa ne postane glatka i kremasta. Dodajte smesu od žumanaca u smesu s čokoladom i maslacem i sve lepo sjedinite. Belanca umutite u čvrst sneg i nežno ih umešajte u smesu koristeći špatulu.
Na kraju dodajte bademovo brašno ili mlevene blanširane bademe i sve prelijte u okrugli kalup prethodno podmazan maslacem.
Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. Kada je torta gotova, ostavite je da se ohladi. Ohlađenu tortu pospite šećerom u prahu i, po želji, poslužite sa svežim voćem.
(still)
Preporučujemo

TORTA SA GRIZOM, PUDINGOM I PIŠKOTAMA: Kremasta, jeftina, ne peče se
01. 04. 2025. u 13:00

LOARA TORTA: Poslastica jedinstvenog recepta, fantastičnog ukusa
13. 03. 2025. u 15:00

EKSKLUZIVNO - GENERAL PONOVO U SVOJOJ SRBIJI: Nebojša Pavković sleteo u Beograd (FOTO)
GENERAL Nebojša Pavković sleteo je u Srbiju.
28. 09. 2025. u 17:53

AMERIKANCI ODUŠEVLjENI VUČIĆEM! Pljušte komentari nakon gostovanja na Njuzmaksu: "Hoćemo ga kod Takera, divno je čuti ovog mudrog čoveka"
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostovao je sinoć na američkoj televiziji Njuzmaks, a njegovo gostovanje privuklo je veliku pažnju američke javnosti.
27. 09. 2025. u 11:29

NE DA NA ĆERKU Bogdanin otac očitao lekciju Veljku, jasno mu stavio do znanja: "Možda pre nisi imao ovakvu devojku..."
VELjKO je uvek isticao da želi veliku porodicu sa mnogo dece kojima će usaditi prave vrednosti i tradiciju.
29. 09. 2025. u 16:17
Komentari (0)