KAPREZE TORTA: Očaravujuća italijanska čokoladna poslastica
Sa romantičnog italijanskog ostrva Kapri potiče i jedan poseban slatki specijalitet – torta kapreze.

Foto: Shutterstock
Ovaj čuveni desert, poznat po bogatom ukusu čokolade, pravi se jednostavno i bez brašna, pa je idealan za ljubitelje bezglutenskih poslastica.
Sastojci:
- 250 g crne čokolade za kuvanje
- 200 g maslaca
- 4 jaja
- 180 g šećera
- 300 g mlevenih badema (ili bademovog brašna)
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Iseckajte čokoladu i rastopite je na pari zajedno s omekšalim maslacem, pa dobro sjedinite.
Odvojte belanca od žumanaca. Žumanca umutite sa šećerom dok smesa ne postane glatka i kremasta. Dodajte smesu od žumanaca u smesu s čokoladom i maslacem i sve lepo sjedinite. Belanca umutite u čvrst sneg i nežno ih umešajte u smesu koristeći špatulu.
Na kraju dodajte bademovo brašno ili mlevene blanširane bademe i sve prelijte u okrugli kalup prethodno podmazan maslacem.
Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. Kada je torta gotova, ostavite je da se ohladi. Ohlađenu tortu pospite šećerom u prahu i, po želji, poslužite sa svežim voćem.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

TORTA SA GRIZOM, PUDINGOM I PIŠKOTAMA: Kremasta, jeftina, ne peče se
01. 04. 2025. u 13:00

LOARA TORTA: Poslastica jedinstvenog recepta, fantastičnog ukusa
13. 03. 2025. u 15:00

"RECITE MI..." Tramp se nagnuo ka Porošenku, pa mu postavio pitanje koje ga je ostavilo u čudu
AMERIČKI lider Donald Tramp je tokom svog prvog predsedničkog mandata pitao bivšeg ukrajinskog lidera Petra Porošenka o tome da li je Krim Rusija.
13. 04. 2025. u 15:45

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

PRAVAC BEOGRAD: Hrvatski pevač posle hapšenja stigao u Srbiju - Mile Kekin došao dan posle skandala
MILE Kekin je uhapšen u petak ujutru, a posle ispitivanja u USKOK-u pušten je na slobodu, nakon što je izneo svoju odbranu.
12. 04. 2025. u 20:23
Komentari (0)