PRAVA RAPSODIJA UKUSA: Neobičan rolat pravićete redovno
Svi ukućani će ga obožavati.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za koru:
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 100 g pšeničnog brašna
- 30 g gustina
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 3 kapi žute boje za kolače
Za fil:
- 250 g svežeg sira
- rendana kora 1 limuna
- 2 kašike soka od limuna
- 120 ml slatke pavlake
- 3 kašike šećera
Priprema:
Od belanaca umutite čvrst šam sa šećerom. Postepeno dodajte žumanca i boju. Brašno pomešajte s praškom za pecivo i gustinom, pa dodajte i to. Obložite papirom za pečenje pleh, u koji ćete sipati smesu za koru i peći 20 minuta na 180 stepeni. Dok je testo mlako, uvijte ga zajedno s papirom za pečenje u rolat vlažnom krpom. Mikserom umutite sir sa šećerom, dodajte narendanu koru i sok od limuna. U posebnoj činiji umutite slatku pavlaku, sjedinite s filom, pa namažite koru rolata, ponovo je urolajte i ostavite da se stegne.
(trpeza)
Preporučujemo
ČOKOLADNI ROLAT SA VIŠNjAMA: Slatka simfonija ukusa koja osvojiti sva vaša čula
02. 04. 2025. u 11:30
RECEPT ZA RAFAELO ROLAT: Neodoljiva poslastica budi sva čula, kao stvorena za slavsku trpezu
19. 01. 2025. u 15:00Novosti online
KREM ROLAT: Kolač koji se pravi lako, a oduševljava sve goste
19. 09. 2024. u 15:45
POKROVSK PRED PADOM, RUSKI VOJNICI U CENTRU GRADA: "Situacija je više nego kritična, ubijaju nam ljude"
NAJMANjE 250 ruskih vojnika nalazi se u Pokrovsku, gde učestvuju u uličnim borbama i ubijaju ukrajinske vojnike, posebno operatere dronova, prenosi Ukrajinska pravda pozivajući se na oficire iz dve brigade koje deluju u tom području.
25. 10. 2025. u 19:17
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
ZEMLjOTRES USRED DNEVNIKA: Voditeljka se obratila u strahu: "Nadam se da će biti sve u redu" (VIDEO)
DOK je čitala vesti u noćnom Dnevniku, prekinuo ju je zemljotres...
24. 10. 2025. u 19:43
Komentari (0)