PRAVA RAPSODIJA UKUSA: Neobičan rolat pravićete redovno
Svi ukućani će ga obožavati.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za koru:
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 100 g pšeničnog brašna
- 30 g gustina
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 3 kapi žute boje za kolače
Za fil:
- 250 g svežeg sira
- rendana kora 1 limuna
- 2 kašike soka od limuna
- 120 ml slatke pavlake
- 3 kašike šećera
Priprema:
Od belanaca umutite čvrst šam sa šećerom. Postepeno dodajte žumanca i boju. Brašno pomešajte s praškom za pecivo i gustinom, pa dodajte i to. Obložite papirom za pečenje pleh, u koji ćete sipati smesu za koru i peći 20 minuta na 180 stepeni. Dok je testo mlako, uvijte ga zajedno s papirom za pečenje u rolat vlažnom krpom. Mikserom umutite sir sa šećerom, dodajte narendanu koru i sok od limuna. U posebnoj činiji umutite slatku pavlaku, sjedinite s filom, pa namažite koru rolata, ponovo je urolajte i ostavite da se stegne.
(trpeza)
Preporučujemo

ČOKOLADNI ROLAT SA VIŠNjAMA: Slatka simfonija ukusa koja osvojiti sva vaša čula
02. 04. 2025. u 11:30

RECEPT ZA RAFAELO ROLAT: Neodoljiva poslastica budi sva čula, kao stvorena za slavsku trpezu
19. 01. 2025. u 15:00Novosti online

KREM ROLAT: Kolač koji se pravi lako, a oduševljava sve goste
19. 09. 2024. u 15:45

"NEĆU MOĆI DA PRISUSTVUJEM DOGAĐAJIMA" Država EU zabranila Ficu prelet do Moskve, traže se alternativne rute
SLOVAČKI premijer Robert Fico je izvestio da Estonija nije dozvolila slovačkom avionu za Rusiju da preleti preko njene teritorije i da se traži alternativni put.
07. 05. 2025. u 21:01

"TO JE SKANDAL!" Orban žestoko udario na Ursulu fon der Lajen zbog Ukrajine
MAĐARSKI premijer Viktor Orban oštro je kritikovao predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen na društvenim mrežama zbog poziva Ukrajini da ubrza pristupanje Evropskoj uniji.
07. 05. 2025. u 15:26

INCIDENT NA EVROVIZIJI: Albanski navijači napali Princa, u grupu navijača uletelo obezbeđenje
PREDSTAVNIK Srbije na Evroviziji u Bazelu, Princ od Vranje završio je prvu probu u Bazelu, koja je protekla veoma burno
08. 05. 2025. u 16:27
Komentari (0)