BRZA TORTA SA PIŠKOTAMA I JAGODAMA: Izgleda kao milion dolara – a gotova je ekspresno, bez pečenja!

Новости онлине

19. 04. 2025. u 13:00

Ova hladna torta sa jagodama prava je slatka bajka – osvežavajuća, lagana i nežna.

БРЗА ТОРТА СА ПИШКОТАМА И ЈАГОДАМА: Изгледа као милион долара – а готова је експресно, без печења!

Foto: Profimedia

Kombinacija mekanih piškota, penastog krema, sočnih jagoda i dekorativnih rolnica čini je neodoljivom i vizuelno raskošnom. Savršena je za svečane prilike, rođendane ili jednostavno popodnevnu kafu u dvorištu.

Sastojci:

Za osnovu:

  • Piškote 1 pakovanje
  • Mleko 100 ml

Za krem:

  • Sveže jagode 500 g
  • Slatka pavlaka 500 ml
  • Maskarpone sir 250 g
  • Vanilin šećer 2 kesice
  • Šećer u prahu 4 kašike
  • Želatin 1 kesica

Za dekoraciju:

  • Rolnice po želji
  • Sveže jagode po želji

Priprema:

Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag. U drugoj posudi pomešajte maskarpone, vanilin šećer i šećer u prahu. Spojite sa šlagom i sjedinite sve u glatku masu. Jagode operite i iseckajte na komadiće (ostavite nekoliko celih za dekoraciju).

Želatin pripremite po uputstvu sa kesice i dodajte u krem. Umačite piškote kratko u mleko i složite ih na dno kalupa sa obručem. Preko nanesite sloj krema, pa rasporedite deo jagoda. Ponovite još jedan sloj piškota, pa krem i jagode, dok ne potrošite sastojke.

Oko cele torte pažljivo poređajte krem rolnice (seku se na visinu torte ako treba). Završni sloj treba da bude krem, a zatim ukrasite celim jagodama. Torta treba da odstoji u frižideru minimum 4 sata, a idealno preko noći.

(superrecepti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJVEĆE ČUDO PATRIJARHA PAVLA! Posle molitve nad odrom konačno postala majka