REFORMA TORTA: Uživajte u divnom ukusu ovog posebnog deserta

Новости онлине

24. 04. 2025. u 11:30

Reforma torta je poznata po sočnim korama od oraha i bogatom kremu od žumanaca i čokolade.

РЕФОРМА ТОРТА: Уживајте у дивном укусу овог посебног десерта

Foto: Shutterstock

Sastojci:

za kore:

  • belanaca 12
  • šećer 12 kašika
  • brašno 2 kašike
  • ulje 2 kašike
  • mleveni orasi 24 kašike (oko 300 g)

za fil:

  • žumanca 12
  • jaje 1
  • šećer 13 kašika
  • čokolada za kuvanje 200 g
  • maslac 125 g
  • margarin 125 g
  • vanilin šećer 1 kesica

Priprema:

Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera, dodati kašiku brašna, kašiku ulja i 12 kašika mlevenih oraha. Lagano izmešati varjačom. Usuti u pleh (35 x 25 cm), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Na isti način napraviti još jednu koru. Kad se ohlade, iseći uzduž, od jedne se dobiju dve, 35 x 12,5 cm.

Žumanca i 1 jaje dobro umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, sipati u šerpu i kuvati na pari oko 15 minuta, uz neprestano mešanje. Pred kraj kuvanja, kad varjača već počne da ostavlja trag po dnu šerpe, dodati čokoladu za kuvanje i mešati da se otopi. Maslac i margarin umutiti, pa izmiksati sa dobro ohlađenim filom.

Na tacnu staviti koru, preko fil (četvrtinu ukupne količine), opet koru, pa fil... 4 kore, 4 reda fila. Tortu filom završiti i ukrasiti je. Uživajte u ukusu!

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJVEĆI BONUS ZA ONLINE KLAĐENJE - SASTAVI TIKET BESPLATNO