MAFINI OD BANANE SA CIMETOM I KREMASTIM PUNJENJEM OD KIKIRIKI PUTERA: Zdravija verzija dobro poznate poslastice

Новости онлине

15. 05. 2025. u 07:00

Spremaju se brzo i lako, a ne zna se da li su ukusniji topli ili hladni.

МАФИНИ ОД БАНАНЕ СА ЦИМЕТОМ И КРЕМАСТИМ ПУЊЕЊЕМ ОД КИКИРИКИ ПУТЕРА: Здравија верзија добро познате посластице

Foto: Printscreen/Facebook

Sastojci:

  • 2 zrele banane (izgnječene)
  • 1/4 šolje grčkog jogurta
  • 1/4 šolje meda ili javorovog sirupa
  • 1 jaje
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 šolja ovsenog brašna
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/4 šolje putera od kikirikija (za fil)

Priprema:

Zagrejte rernu

Podesite rernu na 175°C i obložite kalup za mafine od 12 šoljica papirnim korpicama ili ih lagano podmažite.

Pomešajte vlažne sastojke
U velikoj posudi izgnječite banane viljuškom dok ne postanu glatka masa. Dodajte grčki jogurt, med ili javorov sirup, jaje i vanilu. Mešajte dok se potpuno ne sjedini i ne postane kremasto.

Dodajte suve sastojke
U vlažnu smesu dodajte ovseno brašno, sodu bikarbonu, cimet i so. Mešajte dok se ne sjedini. Testo treba da bude gusto, ali da se može mazati kašikom.

Napunite kalupe za mafine
Kašikom stavite oko 1 kašiku testa na dno svake korpice za mafine. Dodajte 1 kašičicu putera od kikirikija direktno u sredinu svake korpice, a zatim dodajte još testa dok korpice ne budu pune do oko 3/4 i puter od kikirikija ne bude potpuno prekriven.

Pecite

Pecite 18 do 22 minuta, ili dok vrhovi ne porumene i čačkalica umetnuta blizu ivice (ne u sredinu!) ne izađe čista.

Ostavite mafine da se hlade u plehu 5–10 minuta pre nego što ih prebacite na rešetku. Poslužite tople da biste uživali u toj kremastojj sredini — ili sačuvajte za kasnije grickanje.

(Still)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVAT RUŠI SVE REKORDE: Zapanjujuća statistika Luke Modrića (FOTO)