PRVIM ZALOGAJEM VRAĆA U DETINJSTVO! Pesak torta, gotova za samo pola sata, i to bez pečenja
KREMASTI fil od vanile i keksa u savršenom je kontrastu sa hrskavom podlogom.

Foto prinskrin Jutjub/ Aurora recepti
Brza, jednostavna i bez pečenja, ova torta je idealna za svaku priliku - od dečjih rođendana do nedeljnih porodičnih ručkova.
Sastojci: Količina:
Kora:
* Mleveni keks 300 g
* Margarin ili puter 100 g
* Mleko 100 ml
Fil:
* Mleko 500 ml
* Puding od vanile 1
* Šećer 3 kašike
* Margarin ili puter 100 g
* Mleveni keks 100 g
* Kokos 100 g
* Vanilin šećer 1 kašičica
Dekoracija (po želji):
Mleveni keks/Kokos/Topljena čokolada po želji
Priprema:
U činiji pomešajte mleveni keks, mleko i omekšali margarin/puter. Smesu dobro sjedinite rukama i utisnite u kalup (prečnika oko 24 cm) obložen papirom za pečenje. Ostavite u frižider da se stegne dok pripremate fil.
Skuvajte puding sa šećerom u 500 ml mleka kao što piše na kesici. Ostavite da se prohladi. Umutite margarin/puter sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Dodajte u ohlađen puding i dobro umutite da dobijete gladak krem. U fil umešajte mleveni keks i, po želji, kokos.
Preko kore ravnomerno rasporedite fil. Po vrhu pospite mlevenim keksom da podseća na pesak, ili prelijte čokoladnom glazurom. Ostavite tortu u frižideru nekoliko sati, a najbolje preko noći da se lepo stegne.
Gotova za čas, a nestaje još brže! Prijatno!
(SuperRecepti RS)
Preporučujemo

DOGOVORENO PRIMIRJE IRANA I IZRAELA: Tramp - Kraj rata; Bombe SAD nisu uništile nuklearna postrojenja? (FOTO/VIDEO)
RAT Izraela i Irana - 11. dan.
23. 06. 2025. u 08:17 >> 00:53

HAMNEI PREVARIO TRAMPA: Amerika gađala prazno nuklearno postrojenje?
VISOKI iranski izvori rekli su Reutersu da je većina visoko obogaćenog uranijuma na lokaciji Fordo uklonjena pre američkog napada.
22. 06. 2025. u 10:37

ISTINA O BEBEKOVOM POREKLU: Demantovao pogrešne informacije
PEVAČ Željko Bebek proslavio se u bendu Bijelo dugme, a onda je nizao uspehe i u solo karijeri. On je decenijama na javnoj sceni, a malo ko zna da njegovo ime nije Željko.
25. 06. 2025. u 16:30
Komentari (0)