VAZDUŠAST I MEKAN, A LAKO SE PRAVI: Ovo je najsočniji čokoladni kolač koji ćete ikad probati
SLATKOĆA ovog dezerta savršeno se slaže sa mnogima omiljenim napitkom - kafom.
Foto: printscreen facebook
Najpre napraviti šećerni preliv...
Sastojci:
Za šećerni premaz:
* 100 g šećera
* pola šolje vode
Za beli sloj:
* 4 jaja
* 300 ml mleka
* 400 g kondenzovanog mleka
* 1 kašičica ekstrakta vanile
Za čokoladni sloj:
* 2 jaja
* 160 ml mleka
* 6 kašičica ulja
* 75 g šećera
* 6 kašika kakao praha
* 250 g brašna
* 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Najpre napraviti šećerni preliv tako što ćete istopiti šećer i dodati mu vodu, te mešati dok ne postignete odgovarajući egzistenciju, a onda obložiti kalup premazom.
Zatim umutiti sastojke za beli sloj kolača i uliti u kalup, a na kraju promešati sastojke za čokoladni deo i sipati u pleh sa šećernim prelivom i belim slojem.
Kalup staviti u plitak pleh napunjen vodom, prekriti folijom i peći na 180 C u rerni 90 minuta.
Prijatno!
(Stil)
Preporučujemo
MAFINI SA KREMOM OD LIMUNA I MALINAMA: Magična kombinacija ukusa
25. 04. 2025. u 16:00
NEODOLjIVO UKUSAN: Starinski kolač sa višnjama, koji svi volimo
26. 04. 2025. u 11:30
TRIGONA: Grčki desert koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
19. 04. 2025. u 16:00
EKSKLUZIVNO - URANIJUM I TEŠKI METALI OTKRIVENI U TKIVU GENERALA PAVKOVIĆA: Iz italijanske laboratorije stigli rezultati analiza (FOTO)
U TUMORSKOM tkivu generala Nebojše Pavkovića, koje je 15. septembra poslato na analize u specijalizovanu laboratoriju u Italiji, pronađeni su uranijum i teški metali u ekstremno visokim koncentracijama!
29. 11. 2025. u 08:00
OTAC PADAO U NESVEST, HITNA INTERVENISALA NEKOLIKO PUTA Mučne scene na sahrani Ane Radović - Iz porodične kuće je ispratili na večni počinak
DANAS je na Zlatiborskom groblju sahranjena Ana Radović iz Čajetine, koja je poginula u teškoj sabraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Čačka.
28. 11. 2025. u 14:45
NA TRGU ZA DOČEK NOVE GODINE Objavljeno koliko će grad platiti Merlinu za koncert u "najluđoj noći"
Većina pevača doček Nove godine provodi radno jer je ovo svojevrsna prilika da zarade ogromne honorare, koji su neretko i po nekoliko puta veći u odnosu na standardne.
29. 11. 2025. u 17:35
Komentari (0)