VAZDUŠAST I MEKAN, A LAKO SE PRAVI: Ovo je najsočniji čokoladni kolač koji ćete ikad probati
SLATKOĆA ovog dezerta savršeno se slaže sa mnogima omiljenim napitkom - kafom.

Foto: printscreen facebook
Najpre napraviti šećerni preliv...
Sastojci:
Za šećerni premaz:
* 100 g šećera
* pola šolje vode
Za beli sloj:
* 4 jaja
* 300 ml mleka
* 400 g kondenzovanog mleka
* 1 kašičica ekstrakta vanile
Za čokoladni sloj:
* 2 jaja
* 160 ml mleka
* 6 kašičica ulja
* 75 g šećera
* 6 kašika kakao praha
* 250 g brašna
* 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Najpre napraviti šećerni preliv tako što ćete istopiti šećer i dodati mu vodu, te mešati dok ne postignete odgovarajući egzistenciju, a onda obložiti kalup premazom.
Zatim umutiti sastojke za beli sloj kolača i uliti u kalup, a na kraju promešati sastojke za čokoladni deo i sipati u pleh sa šećernim prelivom i belim slojem.
Kalup staviti u plitak pleh napunjen vodom, prekriti folijom i peći na 180 C u rerni 90 minuta.
Prijatno!
(Stil)
Preporučujemo

MAFINI SA KREMOM OD LIMUNA I MALINAMA: Magična kombinacija ukusa
25. 04. 2025. u 16:00

NEODOLjIVO UKUSAN: Starinski kolač sa višnjama, koji svi volimo
26. 04. 2025. u 11:30

TRIGONA: Grčki desert koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
19. 04. 2025. u 16:00

ŠOK OTKRIĆE, EVO KO VODI OBOJENU REVOLUCIJU U SRBIJI! Vučićević razotkrio blokadersko-kriminalnu hobotnicu, u sve umešan rektor Đokić!
GLAVNI urednik Informer TV Dragan J. Vučićević otkrio je šokantne podatke o medijsko-političkoj, blokaderskoj kriminalnoj hobotnici koja se krije iza pokušaja izazivanja građanskog rata u Srbiji.
20. 07. 2025. u 15:05

ŠOK PRIZOR NA EVZONIJU: Čovek stigao na granicu u ovo vreme, nema žive duše! Evo kada da krenete put Grčke
LETNjI odmor za mnoge građane Srbije i regiona započinje u beskrajnom redu na graničnom prelazu Evzoni, na ulazu iz Severne Makedonije u Grčku.
20. 07. 2025. u 11:15

Naučnici ajkulama spustili mrtvu kravu na 1.629 metara dubine - nisu mogli da veruju šta su ribe uradile (VIDEO)
"TO POKAZUJE strategiju preživljavanja kod vrsta koje se ne hrane usamljeno."
14. 07. 2025. u 13:06
Komentari (0)