OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA: Najkremastiji kolač sa pistaćima, spreman očas posla

Новости онлајн

07. 06. 2025. u 13:00

KOLAČ bogate note pistaća, donosi zadovoljstvo svakim zalogajem.

ОСВЕЖАВАЈУЋА ПОСЛАСТИЦА: Најкремастији колач са пистаћима, спреман очас посла

Foto: Printskrin Youtube/ Sanja Mandic Sanjine djakonije

Sastojci:

  Za fil:  

* Maskarpone sir, 250 g
* Grčki jogurt, 200 g
* Šećer u prahu, 100 g
* Slatka pavlaka, 200 ml
* Krem od pistaća, 100 g
* Vanilin šećer, 1 kašika
* Mača prah i seckani pistaći za posipanje, po želji

  Za podlogu:  

* Piškote, 300 g
* Mleko sa nekoliko kapi ekstrakta vanile (za umakanje piškota), 200 ml

Priprema:

U velikoj posudi pomešajte maskarpone sir, grčki jogurt, šećer u prahu i vanilin šećer. Miksujte dok se dobro ne sjedini. Lagano dodajte krem od pistaća i nastavite miksovanje dok smesa ne postane homogena. Umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta, pa je pažljivo umešajte u maskarpone smesu dok ne dobijete laganu kremastu masu.

Umočite piškote jednu po jednu u mleko sa vanilom, dovoljno da omekšaju, ali ne previše da se raspadaju. Ove umočene piškote poređajte na dno kalupa tako da formirate prvi sloj. Preko piškota ravnomerno rasporedite polovinu fila. Ponovite postupak sa umakanjem i slaganjem piškota za drugi sloj. Preko drugog sloja piškota ravnomerno rasporedite preostali fil.

Po želji, pospite površinu kolača mača prahom za dodatni ukus i vizualni efekat. Takođe, možete dodati nekoliko seckanih pistaća na vrh za dekoraciju. Stavite kolač u frižider najmanje 4 sata, a idealno preko noći, da se dobro ohladi i učvrsti.

Prijatno!

(Super recepti/Žena)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SUTRA JE CRVENO SLOVO: Jedno - ne zaboravite, u ime Oca, Sina i Svetoga Duha