DOMAĆI RATLUK SA ORASIMA: Priprema laka, a ukus božanstven

В. Н.

01. 07. 2025. u 11:00

Donosimo vam starinski recept savršen uz crnu kafu.

ДОМАЋИ РАТЛУК СА ОРАСИМА: Припрема лака, а укус божанствен

Foto: Printskrin Youtube/Emiramis kuhinja

Potrebno je:

* 250 ml soka od narandže
* 300 g šećera
* 140 g kukuruznog skroba
* 380 ml vode
* 3 kašike soka od limuna
* 150 g grubo sečenih oraha
* 4 kapi žute vanilin boje za kuvanje

  Za valjanje:  

* 100 g kukuruznog skroba

* 100 g šećera u prahu

Priprema:

Pomešajte sok od narandže, šećer, kukuruzni skrob, vodu, limun i boju za kuvanje u jednoj šerpi. Zakuvajte uz neprestano mešanje. Onda dodajte orahe i dobro izmešajte. Izlijte u pleh obložen pek papirom, pa ohladite na sobnoj temperaturi i ostavite da se suši 24 sata. Secite na kocke od 3 cm, pa ponovo isecite na dva dela, poređajte u pleh i ostavite da se suši još 24 sata. Valjajte ratluk u kukuruzni skrob, pa u prah šećer.

Prijatno!

(Trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZVEZDA SVE JAČA! Posle Marka Arnautovića, stigao je i - on! (FOTO)