SAVRŠEN ZA TOPLO VREME I JAKO SE BRZO PRAVI: Osvežavajući mus od višanja
PRAVI letnji slatkiš u čaši koji će vas osvežiti i zasladiti - mus od višanja!
Foto: Peksels/Dimitry Fadeev
Osvežavajući mus od višanja je desert savršen za toplo vreme i jako se brzo pravi.
Sastojci:
* 475 g višanja, bez koštica
* 1 kašika nearomatizovanog želatina
* 80 ml hladne vode
* 180 g šećera
* 1 kašika limunovog soka
* 475 ml slatke pavlake
Recept za osvežavajući mus od višanja:
Kako biste napravili ovaj mus prvo izblendirajte višnje u blenderu. Procedite ih kroz cediljku i bacite meso. Dodajte šećer i limunov sok u tečnost od višanja. Pospite želatin hladnom vodom da nabubri pet minuta. Stavite ga u šerpu sa ključalom vodom. Otopite želatin. Sklonite ga sa vatre kada se otopi.
Foto: Printskrin Youtube/@stir_and_mix
Potom umešajte želatin u pire od višanja i ostavite da se ohladi dok se smesa malo ne zgusne. Umutite slatku pavlaku da bude srednje čvrsta. Pažljivo umešajte šlag u pire gumenom špatulom dok se dobro ne sjedini.
Kašikom prebacite u posudu za serviranje i stavite u frižider na najmanje 2 sata ili dok se ne stegne. Ukrasite svežim višnjama i uživajte.
Prijatno!
(StvarUkusa)
Preporučujemo
SOFISTICIRANE, JEDNOSTAVNE I KREMASTE: Nikada lakše tiramisu kocke
08. 06. 2025. u 11:00
OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA: Najkremastiji kolač sa pistaćima, spreman očas posla
07. 06. 2025. u 13:00
PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
ZEMLjOTRES USRED DNEVNIKA: Voditeljka se obratila u strahu: "Nadam se da će biti sve u redu" (VIDEO)
DOK je čitala vesti u noćnom Dnevniku, prekinuo ju je zemljotres...
24. 10. 2025. u 19:43
Komentari (0)