SA SAMO 3 SASTOJKA: Najlakši recept za sladoled od limuna
ZAISTA dobar, sladak i citrusni miris i ukus.
Foto: Printskrin Youtube/ The Fed Up Foodie
Isprobajte recept za domaći sladoled od limuna.
Sastojci:
* 2 limuna (korica i sok)
* 150 g šećera u prahu (ili kristal šećera)
* 500 ml slatke pavlake
Priprema:
Leto je već pred vratima, a s njim stiže i sezona domaćih, kremastih poslastica poput sladoleda. Isprobajte recept za osvežavajući sladoled od limuna koji se priprema od svega 3 sastojka, a ukusom parira najboljim poslasticama iz poslastičarnice. Idealno rešenje za tople dane, porodična okupljanja ili trenutke kada vam se traži nešto slatko, lagano i citrusno.
Savet +
Šećer u prahu se brže rastvara i daje glađu teksturu, ali i običan kristal šećer može da posluži ako ga prvo sjedinite sa limunovim sokom dok se ne rastopi.
Operite limune pa narendajte koricu i iscedite sok. Umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrst šlag. Dodajte šećer, sok i koricu limuna pa sve lagano sjedinite špatulom. Sipajte smesu u plastičnu posudu sa poklopcem.
Zamrznite najmanje 6 sati ili dok se potpuno ne stegne. Po želji, poslužite sa listićima sveže nane ili dodatnim limunom za dekoraciju.
Prijatno!
(StvarUkusa)
Preporučujemo
ZELENSKI SA PRVE LINIJE FRONTA POSLAO PORUKU OČAJA: Rusa je sve više i više! Situacija teška i komplikovana
PREDSEDNIK Ukrajine Volodimir Zelenski je izjavio da je situacija na frontu teška i komplikovana i da se povećava broj ruskih snaga.
20. 12. 2025. u 07:09
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
Objavljeni INTIMNI kadrovi Melanije Tramp iz KUPATILA - i to ZLATNOG! Donald je pitao da li je videla, ona mu odgovorila (VIDEO)
MELANIJA je besprekorno stilizovana – šeširi, štikle, frizura – sve je u skladu sa njenim hladnim i kontrolisanim imidžom
19. 12. 2025. u 19:01
Komentari (0)