MIRIŠE NA DETINJSTVO: Najbrži letnji kolač sa kajsijama
KOMBINACIJA prhkog testa, sočnih kajsija i hrskavog posipa čini ga savršenim izborom uz kafu
Foto: Jutjub/Printskrin/Biljana Cosic -Magicna varjaca
Starinska poslastica koju svi obožavaju, kao desert posle ručka ili jednostavno kad vam se jede nešto slatko i domaće.
Sastojci:
Za testo:
* Brašno, 200 g
* Maslac, 100 g
* Šećer, 80 g
* Jaje, 1
* So, prstohvat
Za nadev:
* Zrele kajsije, 6-8
* Šećer, 2 kašike
* Griz, 1 kašičica
Za posip:
* Brašno, 50 g Foto: Jutjub/Printskrin/Biljana Cosic -Magicna varjaca
* Maslac, 30 g
* Šećer, 2 kašike
* Cimet, prstohvat
Priprema:
U činiji sjediniti brašno, so, šećer i hladan maslac.
Umesiti mrvičastu smesu pa dodati jaje i zamesiti testo. Ostaviti ga u frižider na 15 minuta.
Testo razvući i prebaciti u kalup prečnika 24-26 cm. Nabosti viljuškom i posuti grizom.
Poređati prepolovljene kajsije, posuti šećerom. Umutiti brašno, šećer i maslac u mrvičastu smesu i rasporediti preko kajsija.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-35 minuta, dok ne porumeni. Po želji posuti prah šećerom ili služiti uz kuglu sladoleda.
Prijatno!
(Super recepti/Žena)
Preporučujemo
KOLAČ OD SVEGA 3 SASTOJKA, A SPREMA SE SA 5 MINUTA: Višnje će vas baš osvežiti
11. 06. 2025. u 13:00
OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA: Najkremastiji kolač sa pistaćima, spreman očas posla
07. 06. 2025. u 13:00
PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
ZEMLjOTRES USRED DNEVNIKA: Voditeljka se obratila u strahu: "Nadam se da će biti sve u redu" (VIDEO)
DOK je čitala vesti u noćnom Dnevniku, prekinuo ju je zemljotres...
24. 10. 2025. u 19:43
Komentari (0)