BANANA TART: Kremast i osvežavajući - bićete oduševljeni ukusom!

Новости онлајн

13. 07. 2025. u 14:32

NjEGOVA kremasta tekstura i prirodna slatkoća banane osvajaju na prvi zalogaj.

БАНАНА ТАРТ: Кремаст и освежавајући - бићете одушевљени укусом!

Foto: Jutjub/Printskrin/ Assya Malek

Savršena kombinacija sočnog biskvita, slatkog karamel fila i bogatog krema.

Sastojci:

 Za biskvit:  

* 3 banane
* 200 g šećera
* 2 jaja
* 100 ml ulja
* 1 kašičica vanilinog šećera
* 250 g brašna
* 1 kašičica praška za pecivo
* prstohvat soli

 Za karamel fil:  

* 100 g šećera
* 50 g putera
* 100 ml slatke pavlake

 Za puter-krem:  

* 150 g otopljenog putera
* 200 g šećera u prahu
* 1 kašika mleka
* Vanila

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, banane i vanilu. Dodajte brašno, prašak za pecivo i so. Sjedinite smesu.

Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Otopite šećer na tihoj vatri, pa dodajte puter i pavlaku i kuvajte, sve dok se ne zgusne.

Umutite puter sa šećerom u prahu, pa dodajte mleko i vanilu.

Zatim presecite prohlađeni biskvit, pa premažite karamelom i puter-kremom.

Dekorišite tart bananama.

Prijatno!

(Trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

NAJNOVIJA vremenska prognoza evopskih stručnjaka za avgust pokazuje prohladniji početak meseca u centralnim delovima Evrope, ali se već nagoveštava povratak suptropskog grebena i novog talasa vrelog vremena. Usled prisustva niskog pritiska na severu kontinenta, stvaraju se uslovi za novi toplotni talas koji će pogoditi veći deo Evrope, piše Severe Weather Europe.

04. 08. 2025. u 20:19

Komentari (0)

RUSE ODUŠEVILA VEST IZ SRBIJE: Videli ovo - i slave na sav glas