PISTAĆ TIRAMISU TORTA: Moderna nota italijanske poslastice

Milena Tomasevic

31. 07. 2025. u 11:00

Klasični italijanski tiramisu dobija svežu, modernu notu uz bogati ukus pistaća. Krema od maskarpone sira, natopljene piškote i pistać pasta čine ovu tortu idealnom za ljubitelje finih, ali jednostavnih poslastica.

ПИСТАЋ ТИРАМИСУ ТОРТА: Модерна нота италијанске посластице

FOTO: Novosti

Pistać tiramisu torta

-2 reda piškota oko 20 komada
-malo mleka za umakanje
-1 kašika pistać krema

Fil
-500 gr maskarpone sira
-200 ml slatke pavlake

-190 gr pistać krema

Za fil umutite maskarpone sir, dodajte slatku pavlaku pa povežete mikserom i na kraju krem od pistaća koji ste malo otopili.
Povežete smesu i mažete je preko prvog i drugog reda piškota.
Koristite kalup od 20 cm. 

Za preliv možete dodati još 50 grama pistać krema i malo seckanih neslanih pistaća.
Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub