ŠTRUDLA SA MAKOM: Mirisna, mekana i puna ukusa (RECEPT)
ŠTRUDLA sa makom je pravi klasik domaće kuhinje. Uz ovaj jednostavan recept, lako ćete napraviti poslasticu koja vraća u detinjstvo i mami osmehe.

FOTO: Novosti
Testo
- 200 ml mlakog
- 200 ml mlake vode
- 200 ml ulja
- kockica svežeg kvasca
- 800 gr brašna
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
Fil
- 600 gr mlevenog maka
- 12 kašika šećera
- 1 kesica vanil šećera
- 450 ml mleka
Za testo pomešajte mlako mleko sa mlakom vodom, dodajte kašičicu šećera i izmrvljen kvasac.
Ostavite da se kvasac aktivira, a u posebnu posudu u kojoj ćete umesiti testo sipajte brašno, kašičicu soli i kašičicu šećera.
Izmešajte, dodajte aktiviran kvasac i na kraju ulje. Sve lepo umesite, i ostavite da se testo udvostruči. Za to vreme napravite fil. U mleko dodajte šećer i vanil šećer, stavite da provri , sklonite sa ringle i dodajte mak.
Kuvajte koji minut na tihoj vatri dok se ne zgusne, i ostavite da se fil ohladi.
Nadošlo testo premesite, podelite na 4 dela i svaki deo oklagijom rastanjite u pravugaonik. Fil podelite na 4 dela, premažite preko testa, urolajte i stavite u prethodno nauljenu tepsiju.
Ostavite 10tak minuta da odmara, premažite žumancetom u koje ste dodali par kašika mleka i pecite u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.
Prijatno!

PUTIN I ZELENSKI DOLAZE NADOMAK SRBIJE?! Nove informacije o mestu susreta dvojice lidera
VIŠI zvaničnik u administraciji američkog predsednika Donalda Trampa rekao je da bi sastanak ruskog i ukrajinskog predsednika Vladimira Putina i Volodimira Zelenskog mogao da se održi u Mađarskoj, prenosi Rojters.
19. 08. 2025. u 11:18

"SRAM VAS BILO ZA SVE ŠTO RADITE" Vučić sa prezirom odgovorio Žaklini Tatalović na dobacivanja i upadice
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na upadice i dobacivanja novinarki N1 Žaklini Tatalović.
17. 08. 2025. u 14:28

IZ SVIH UGLOVA: 32 godine mlađa žena našeg glumca se skinula u bikini (FOTO)
MARIJA je objavila čitav niz fotografija. Ona je pozirala u bikiniju i fotografisala se iz svih mogućih uglova.
18. 08. 2025. u 22:13
Komentari (0)