ŠTRUDLA SA MAKOM: Mirisna, mekana i puna ukusa (RECEPT)
ŠTRUDLA sa makom je pravi klasik domaće kuhinje. Uz ovaj jednostavan recept, lako ćete napraviti poslasticu koja vraća u detinjstvo i mami osmehe.

FOTO: Novosti
Testo
- 200 ml mlakog
- 200 ml mlake vode
- 200 ml ulja
- kockica svežeg kvasca
- 800 gr brašna
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
Fil
- 600 gr mlevenog maka
- 12 kašika šećera
- 1 kesica vanil šećera
- 450 ml mleka
Za testo pomešajte mlako mleko sa mlakom vodom, dodajte kašičicu šećera i izmrvljen kvasac.
Ostavite da se kvasac aktivira, a u posebnu posudu u kojoj ćete umesiti testo sipajte brašno, kašičicu soli i kašičicu šećera.
Izmešajte, dodajte aktiviran kvasac i na kraju ulje. Sve lepo umesite, i ostavite da se testo udvostruči. Za to vreme napravite fil. U mleko dodajte šećer i vanil šećer, stavite da provri , sklonite sa ringle i dodajte mak.
Kuvajte koji minut na tihoj vatri dok se ne zgusne, i ostavite da se fil ohladi.
Nadošlo testo premesite, podelite na 4 dela i svaki deo oklagijom rastanjite u pravugaonik. Fil podelite na 4 dela, premažite preko testa, urolajte i stavite u prethodno nauljenu tepsiju.
Ostavite 10tak minuta da odmara, premažite žumancetom u koje ste dodali par kašika mleka i pecite u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.
Prijatno!

PORODICE U ŠOKU NAKON ŠTO SU OTVORILE KOVČEGE SA TELIMA: Nove bizarnosti nakon pada aviona u Indiji
SIN žene koja je poginula u padu aviona kompanije Air India izjavio je za Bi-Bi-Si da su u kovčegu s telom njegove majke pronađeni i „drugi ostaci“.
23. 07. 2025. u 16:49

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

NAUČNICI U STRAHU - RIZIK OD NESTANKA: Ada Bojana i Bokokotorski zaliv u opasnosti - more nikada nije bilo takvo
NIVO Jadranskog mora će, prema projekcijama, do kraja veka porasti 35 centimetara (cm), što će ugroziti obalska područja, posebno područje Ade Bojane i delove Bokokotorskog zaliva, navodi se u prošlogodišnjem Nacrtu Nacionalnog plana Crne Gore za prilagođavanje na klimatske promene.
25. 07. 2025. u 08:55
Komentari (0)