PLAZMA MAK TORTICA: Recept za ljubitelje dobrog zalogaja

Milena Tomasevic

05. 08. 2025. u 16:00

Kombinacija neodoljive Plazme, kremastih slojeva i savršene doze čokolade čini ovu tortu pravim hitom za sve prilike. Bez pečenja, bez muke – samo uživanje! Pripremite se da osvojite sva nepca!

ПЛАЗМА МАК ТОРТИЦА: Recept za љубитеље доброг залогаја

FOTO: Novosti

Plazma mak tortica

Fil

- 200 gr mlevenog maka

- 150 gr šećera

- 1 vanilin šećer

- 4 kašike griza

- 600 ml mleka

- 150 gr putera

- 350 gr mlevene plazme

Ganaš

- 100 gr mlečne čokolade

- 50 ml slatke pavlake

- 100 gr bele čokolade

- 50 ml slatke pavlake

Priprema

1. Za fil stavite u šerpicu mak, šećer, vanilin, griz i mleko. Povremeno mešajte i kada se smesa zgusne (nakon 10 ak minuta), dodajte puter u vruću smesu i mešajte dok se ne rastopi.

2. U smesu zatim dodajte mlevenu plazmu, nju takođe umešajte. Dobijenu smesu utapkajte u kalup prečnika 22 cm i odložite u frižider.

3. Onda napravite ganaš, za njega zagrejte slatku pavlaku, vrelu je prelijte preko mlečne čokolade i ostavite da odstoji par minuta. Dobro promešajte i prelijte preko pola torte. Isto uradite sa belom čokoladom i preostalom slatkom pavlakom.

4. Tortu ponovo odložite u frižider, čim se ganaš stegne, spremna je za jelo.

Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KIPRANI RASPAMETILI CELU SRBIJU: Ovo su uradili navijači Pafosa protiv Crvene zvezde! (VIDEO)