PLAZMA MAK TORTICA: Recept za ljubitelje dobrog zalogaja
Kombinacija neodoljive Plazme, kremastih slojeva i savršene doze čokolade čini ovu tortu pravim hitom za sve prilike. Bez pečenja, bez muke – samo uživanje! Pripremite se da osvojite sva nepca!

FOTO: Novosti
Plazma mak tortica
Fil
- 200 gr mlevenog maka
- 150 gr šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 kašike griza
- 600 ml mleka
- 150 gr putera
- 350 gr mlevene plazme
Ganaš
- 100 gr mlečne čokolade
- 50 ml slatke pavlake
- 100 gr bele čokolade
- 50 ml slatke pavlake
Priprema
1. Za fil stavite u šerpicu mak, šećer, vanilin, griz i mleko. Povremeno mešajte i kada se smesa zgusne (nakon 10 ak minuta), dodajte puter u vruću smesu i mešajte dok se ne rastopi.
2. U smesu zatim dodajte mlevenu plazmu, nju takođe umešajte. Dobijenu smesu utapkajte u kalup prečnika 22 cm i odložite u frižider.
3. Onda napravite ganaš, za njega zagrejte slatku pavlaku, vrelu je prelijte preko mlečne čokolade i ostavite da odstoji par minuta. Dobro promešajte i prelijte preko pola torte. Isto uradite sa belom čokoladom i preostalom slatkom pavlakom.
4. Tortu ponovo odložite u frižider, čim se ganaš stegne, spremna je za jelo.
Prijatno!

HRVATSKA POSLALA NOTU CRNOJ GORI: Vratite Hrvatima imovinu u Tivtu i Dobroti
HRVATSKA je poslala Crnoj Gori diplomatsku notu, tražeći od nje da vrati imovinu pripadnicima hrvatske manjine u gradovima Tivat i Dobrota, preneli su hrvatski mediji.
09. 10. 2025. u 08:02

BRITANCI U STRAHU: "Isplivali tajni dokumenti, Putin planira nuklearni napad na 32 lokacije u Evropi"
KAKO strahovi od pretnje koju Rusija predstavlja evropskoj bezbednosti nastavljaju da rastu, zabrinutost zbog šireg konflikta i nuklearnog oružja i dalje tinja. Vladimir Putin redovno maše "nuklearnim sabljama" od kako je Rusija u februaru 2022. napala Ukrajinu, upozoravajući Zapad zbog njegove podrške Kijevu, piše britanski Express.
08. 10. 2025. u 07:55

"OTEĆE VAM DECU! Mirjana Bobić Mojsilović upozorila roditelje
"ZATO, roditelji, dok još nije kasno, zgrabite svoju decu i zabavite ih sami!"
09. 10. 2025. u 10:15
Komentari (0)