ČIZKEJK SA ŠUMSKIM VOĆEM: Kremasti užitak za sve prilike

Milena Tomasevic

12. 08. 2025. u 11:14

Osvežavajući, nežan i pun voćne arome – čizkejk sa šumskim voćem je kolač koji osvaja na prvi zalogaj.

ЧИЗКЕЈК СА ШУМСКИМ ВОЋЕМ: Кремасти ужитак за све прилике

FOTO: Novosti


Recept

Za prvi sloj od keksa potrebno je:
  • 300 gr plazme
  • 120 gr otopljenog maslaca
  • 100 gr šećera u prahu
  • 120 ml soka


Sve izmiksati i dobro sjediniti pa utapkati u okrugli kalup dimenzija 23 cm.

Za čiz fil potrebno je:

  • 400 gr ella sira
  • 500 ml slatke pavlake
  • 180 gr šećera u prahu
  • 100 gr čokolade
  • 1 kesica želatina


Želatin preliti sa 50 ml hladne vode da nabubri. Umutiti slatku pavlaku, dodati ella sir, šećer u prahu. Ugrejati želatin na nekoliko sekundi ( ne treba da vri), pa mu dodati 2 kašike fila i dobro promešati. Tako izmešano vratiti u činiju sa čiz filom i kratko izmiksati. Na kraju dodati čokoladu. Čiz fil premazati preko podloge od keksa i staviti da se stegne dok ne napravite preliv.

Za preliv je potrebno:

  • 600 gr šumskog voća
  • 100 ml vode
  • 250 gr šećera
  • 1 kesica želatina


Preliti želatin sa 50 ml vode. Šećer i vodu staviti da se kuva. Kada provri dodati voće i kuvati 10 minuta. Na kraju dodati nabubreo želatin, kuvati jos par minuta i ostaviti preliv da se ohladi. Izvaditi čiz i prohlađeni preliv sipati preko čiza. Ostaviti na hlađenje.

Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HAOS! Sin legende prešao iz Zvezde u Partizan i poručio: Oprostite mi moju ružnu prošlost!