ČIZKEJK SA ŠUMSKIM VOĆEM: Kremasti užitak za sve prilike
Osvežavajući, nežan i pun voćne arome – čizkejk sa šumskim voćem je kolač koji osvaja na prvi zalogaj.
FOTO: Novosti
Za prvi sloj od keksa potrebno je:
- 300 gr plazme
- 120 gr otopljenog maslaca
- 100 gr šećera u prahu
- 120 ml soka
Sve izmiksati i dobro sjediniti pa utapkati u okrugli kalup dimenzija 23 cm.
Za čiz fil potrebno je:
- 400 gr ella sira
- 500 ml slatke pavlake
- 180 gr šećera u prahu
- 100 gr čokolade
- 1 kesica želatina
Želatin preliti sa 50 ml hladne vode da nabubri. Umutiti slatku pavlaku, dodati ella sir, šećer u prahu. Ugrejati želatin na nekoliko sekundi ( ne treba da vri), pa mu dodati 2 kašike fila i dobro promešati. Tako izmešano vratiti u činiju sa čiz filom i kratko izmiksati. Na kraju dodati čokoladu. Čiz fil premazati preko podloge od keksa i staviti da se stegne dok ne napravite preliv.
Za preliv je potrebno:
- 600 gr šumskog voća
- 100 ml vode
- 250 gr šećera
- 1 kesica želatina
Preliti želatin sa 50 ml vode. Šećer i vodu staviti da se kuva. Kada provri dodati voće i kuvati 10 minuta. Na kraju dodati nabubreo želatin, kuvati jos par minuta i ostaviti preliv da se ohladi. Izvaditi čiz i prohlađeni preliv sipati preko čiza. Ostaviti na hlađenje.
Prijatno!
Preporučujemo
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
AMERIKANAC JASAN: "Ukrajinci, privatno, priznaju da će izgubiti Donjeck, ali..."
POTPREDSEDNIH SAD Džej Di Vens izjavio je danas da su teritorijalna pitanja ključna tačka sporenja u pregovorima.
22. 12. 2025. u 19:29
Komentari (0)