ČOKOLADNA MUS TORTA SA MALINAMA: Slatka senzacija za svaku priliku
Kombinacija bogate tamne čokolade i svežeg bobičastog voća daje ovom čizkejku neodoljivu notu. Savršen je kao elegantan dezert za svečanu trpezu ili kao poslastica uz popodnevnu kafu.
FOTO: Novosti
Sastojci
Biskvitna podloga
- 120 gr mlevenih čokoladnih kolačića
- 60 gr otopljenog putera
Sloj od malina
- 250 gr svežih ili smrznutih malina
- 2–3 kašike šećera
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašika kukuruznog skroba (po potrebi)
Čokoladni mus
- 200 gr tamne čokolade
- 300 ml slatke pavlake za šlag
- 1 kašika šećera u prahu
- 1 kašičica vanile
Ganaš glazura
- 100 gr tamne čokolade
- 80 ml slatke pavlake
Priprema
Podloga: Kolačiće pomešajte s rastopljenim puterom, pritisnite u kalup 20 cm.
Sloj malina: Maline, šećer i limunov sok lagano kuvajte 5 minuta. Po potrebi dodajte skrob rastvoren u kašici vode da se zgusne. Ohladite i rasporedite preko podloge.
Čokoladni mus
Čokoladu otopite na pari i malo prohladite. Pavlaku umutite sa šećerom i vanilom u čvrst šlag. Umešajte rastopljenu čokoladu laganim pokretima. Sipajte preko sloja malina.
Ganaš
Zagrejte pavlaku do ključanja, prelijte preko čokolade i izmešajte do glatke mase. Nanesite preko musa.
Hladite u frižideru najmanje 4 sata (ili preko noći) i ukrasite svežim malinama.
Prijatno!
PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
SPAVA PORED VC ŠOLjE BEZ POKLOPCA Haos u zatvoru gde je Sarkozi, viču mu: "Osvetićemo Gadafija!" Poseban tretman za bivšeg predsednika
"SVI zatvorenici prave buku, viču, lupaju po zidovima..."
22. 10. 2025. u 15:32
Komentari (0)