PEČENE JABUKE SA CIMETOM I ORASIMA: Miris jeseni u rerni

Milena Tomasevic

08. 10. 2025. u 06:23

Nema ništa prijatnije od doma koji miriše na pečene jabuke, cimet i med. Ovaj tradicionalni desert ne samo da je lak za pripremu, već je zdraviji od većine slatkiša. Savršen je za poslepodnevnu užinu, porodični ručak ili kao topla slatka večera.

ПЕЧЕНЕ ЈАБУКЕ СА ЦИМЕТОМ И ОРАСИМА: Мирис јесени у рерни

FOTO: Novosti

Sastojci 

  • 4 velike jabuke 
  • 4 kašike seckanih oraha
  • 4 kašike meda ili javorovog sirupa
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • malo putera (po želji)

Priprema:

Jabuke dobro operite i pažljivo izvadite koštice, vodeći računa da ne probušite dno, kako fil ne bi iscurio. U činiji pomešajte seckane orahe, med (ili javorov sirup) i cimet. Napunite jabuke – Smesu stavite u šupljine svake jabuke, ravnomerno raspoređujući. Složite punjene jabuke u vatrostalnu posudu. Po vrhu svake stavite mali komadić putera (ako želite dodatnu aromu i sjaj). Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 180°C oko 25–30 minuta, dok jabuke ne omekšaju i blago porumene.

Služiti tople. Savršeno se slažu sa:

kuglom vanila sladoleda, kašikom domaćeg šlaga, malo guste pavlake ili grčkog jogurta

Uživajte!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)