PREKO RINGA HOĆE U STROJ: Ognjen Stanković najbolji pionir države u boksu

J. ĆOSIN

17. 01. 2024. u 17:33

BOKS i kik-boks trenira tek tri godine, ali Ognjen Stanković (12), iz Niša, takmičar KBK Vitez, proglašen je za najboljeg u Srbiji u kategoriji pionira. Trofej je zvanično podigao u Jagodini, a titulu je osvojio pobedama: nije izgubio nijedan meč na državnim takmičenjima tokom čitave prethodne godine. Učenik je šestog razred OŠ "Miroslav Antić", a osim želje da jednog dana bude svetski šampion, Ognjen žarko želi da postane i profesionalni vojnik.

ПРЕКО РИНГА ХОЋЕ У СТРОЈ: Огњен Станковић најбољи пионир државе у боксу

Foto: J. Ćosin

Police u njegovoj sobi ispunjene su trofejima, priznanjima, diplomama i medaljama. Da budu uredno poređana, brine njegova mlađa sestra Una, koja mu je i najveća podrška. A, boks je počeo da trenira sasvim slučajno, verujući da će tako kad dođe vreme lakše upisati vojnu školu, a zatim i akademiju.

- Počeo sam da treniram 2021. Posle 10 meseci trener me je poslao u takmičare. Poslednji trofej koji sam osvojio je "Najbolji borac prvenstva", u okviru zbirnih poena svih takmičenja u 2023. Vežbam četiri puta nedeljno i nije mi teško. Da bih bio najbolji, moram mnogo da vežbam, a najvažnija je koncentracija. Ni na sekund ne sme da popusti, inače sve bude gotovo - objašnjava Ognjen.

Ognjen je i levoruk što je njegova velika prednost.

- Kada me protivnik očekuje s desne strane, ja "dođem" s leve, što ga uvek iznenadi. Jedan dečko se čak posebno spremao za meč sa mnom da bi znao da radi kontraodbranu za levoruke - priča mali Nišlija.

Njegovim roditeljima, a posebno majci Jovani, nije lako da gleda kako u ringu "pljušte" udarci protivnika:

- Gledala sam jedan meč i više ne. Nisam bila oduševljena kada je rekao da želi da upiše boks, ali sada sam mu podrška jer ima talenta za ovaj sport. Trener je to prepoznao i posle nekoliko meseci prijavio ga je na prvo takmičenje, i to državno, u Kragujevcu. Tada je osvojio prvu medalju - zlatnu.

Da ga podržavamo i usmeravamo

NAŠE je da Ognjena podržavamo, da budemo uz njega. I veoma smo ponosni. On samo može da nastavi dalje da se trudi, dobio je sve benefite kluba, više neće plaćati članarinu, sponzor je obezbedio opremu, a naše je da ga pratimo i usmeravamo - ističe ponosna mama.

Potom su pobede nastavile da se nižu.

- Zajedno, on i trener su došli do toga da Ognjen u 2023. osvoji sva državna prvenstva i bude najbolji pionir u Srbiji u kategoriji do 47 kilograma, i najmlađi sa 12 godina. Sada se sprema za pripreme sa reprezentacijom u Banji Koviljači - priča Jovana.

Kaže i da je Ognjen human i dobar čovek:

- Želi da upiše vojnu školu, da postane vojnik, pa videćemo... On je to zacrtao i ne odustaje. U školi je malo popustio, već kreće i pubertet, hoće malo više da izlazi, da se druži, ali bitno je postati i biti dobar čovek pre svega.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!