ZBOG KOLUMBIJKE SE ZALJUBIO U ROMSKU PEVAČICU: Naš šahista Bora Kostić ceo život je njenu sliku nosio u koferu

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

10. 02. 2024. u 21:00

Poznato je da je čuveni šahovski velemajstor Bora Kostić proputovao ceo svet sa šahovskom tablom u ruci. Nema mesta na koje njegova globtroterska noga nije kročila, ali je samo jedno od tih putovanja na njega ostavilo neizbrisiv trag.

ЗБОГ КОЛУМБИЈКЕ СЕ ЗАЉУБИО У РОМСКУ ПЕВАЧИЦУ: Наш шахиста Бора Костић цео живот је њену слику носио у коферу

Foto: J.J.Baljak

Prilikom posete Kolumbiji, toliko se zaljubio u jednu zanosnu meštanku, da ju je pozvao da krene sa njim na put oko sveta. Ona je to, međutim, odbila i tako mu slomila srce.

Da je nikada nije preboleo govori i manje poznata činjenica da je njenu sliku uvek nosio sa sobom, u koferu.

Čaršijske priče, čak, kažu da je mnogo godina kasnije, u svom rodnom Vršcu, njen prelepi lik „video“ u romskoj pevačici po imenu Marija Kerčova, koju su nazivali i vršačkom Koštanom.

Opijen sećanjima i prelepom pojavom zanosne pevačice, upustio se sa njom u aferu, o kojoj je tada brujala cela varoš.

Foto: Printscreen/youtube

Divna Kostić, pevačica

Iz te kratkotrajne strastvene romanse rodila se čuvena pevačica Radio Beograda Divna Kostić, koja je bila poznata i po svojim nastupima u Skadarliji.

Bora je, međutim, nikada nije priznao za ćerku. Zato ju je majka još kao bebu ostavila ispred vrata vršačkog sirotišta, čija je upravnica bila niko drugi do Borina rođena sestra Olga Kuzmanović.

Znajući da je reč o detetu njenog brata, Olga je Divnu usvojila i dala joj porodično prezime – Kostić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)