HUMANOST SVOJSTVENA NAŠEM NARODU: Modna kreatorka Verica Rakočević o akciji "Najplemenitiji podvig"

S.V. -D.B.M.

14. 02. 2024. u 14:04

Već godinama poznata modna kreatorka Verica Rakočević je u žiriju za nagradu Najplemenitiji podvig koju dodeljuju "Večernje novosti".

ХУМАНОСТ СВОЈСТВЕНА НАШЕМ НАРОДУ: Модна креаторка Верица Ракочевић о акцији Најплеменитији подвиг

Verica Rakočević

 Posle izbora najplemenitijih za 2023. ona je za naš list izjavila:

- Došli smo u vreme u kome manje plačemo. Dve decenije sam u žiriju, imali smo strašne situacije i na Kosovu i Metohiji u celoj zemlji. Sad nekako isplivava ta prava ljudska humanost koja je rođena u miru. Nismo pritisnuti situacijom nego se desi humanost kao što su ova deca koja su svojim drugarima napravila kuću, kao dečak koji je skočio za najboljim drugom i utopio se... Imamo predloge iz Republike Srpske, Severne Makedonije, Crne Gore, što je veoma lepo.

- Ovom akcijom ulazimo u eru Vodolije, u jedan period kada će ta ljudskost, humanost i dobrota zavladati ovim prostorima. Neće biti zasnovana na muci da moramo nekog da izvlačimo jer je bombardovanje, jer su napali decu na Kosovu i Metohiji nego smo u sređenom sistemu u kom do izražaja dolazi humanost koja je svojstvena našem narodu. Velika je stvar dati deo organa svom kolegi iako niste sigurni kakav će ishod biti, velika je žrtva trčati hiljade kilometara da biste obezbedili novac za lečenje deteta čiji roditelji nemaju da to plate.

BONUS VIDEO - TAMARA DEO JETRE DALA KOLEGI: Žiri "Večernjih novosti" izabrao dobitnike plaketa za 2023.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!